Діти вінницьких АТОвців втретє проведуть канікули в Польщі

Діти вінницьких АТОвців втретє проведуть канікули в Польщі

Укрінформ
Під час нещодавнього візиту голови облдержадміністрації Валерія Коровія до Сьвєнтокшиського воєводства Республіки Польща було домовлено провести традиційний відпочинок-оздоровлення дітей, батьки яких загинули у зоні АТО, на території Польщі.
Враховуючи тісну багаторічну співпрацю, а саме в цьому році регіони-партнери святкують 60 річницю свого співробітництва, та за особистої домовленості очільника області Валерія Коровія із Маршалком Сьвєнтокшиського воєводства Адамом Ярубасом, Сьвєнтокшиський регіон втретє прийматиме 20 маленьких вінничан на літній відпочинок.
  Під час візиту діти матимуть можливість ознайомитися з історичними пам’ятками, туристичними атракціями та культурою Республіки Польща. А що найголовніше, зможуть хоча б на кілька днів забути про трагічні наслідки війни, відпочити та знову поринути у безтурботне дитинство. Зокрема, діти відвідають Королівський замок в Хенчінах, Центр  науки Леонардо да Вінчі в Позамче, Національний музей у Кельце, монастир на Карчувці, ботанічний сад, енергетичний центр науки, печеру Яскіня Рай, покатаються по Віслі, підіймуться на Свєнти Кшиж, відвідають відтворене середньовічне поселення у Хуті Шкляній, поплавають в басейнах, пограють не в один десяток цікавих розважальних ігор та матимуть ще багато цікавинок-сюрпризів, підготовлених польськими опікунами.
Діти відпочиватимуть з 20 по 29 липня цього року. Поїздка організовується спільно Департаментом міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА та Департаментом соціальної та молодіжної політики ОДА. Всі витрати по перебуванню маленьких вінничан взяла на себе польська сторона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-