Рак легенів: причини, симптоми і лікування

Рак легенів: причини, симптоми і лікування

PR
Укрінформ

Діагностика раку легенів на ранніх стадіях дає 98% шанс одужання. Але це мало у кого виходить, тому рак легенів є другою (після серцево-судинних захворювань) причиною смерті людини. З початку 70-х років минулого століття виживання від раку легенів зросло лише на 15% – з 50 до 65.

Причини, симптоми і класифікація раку легенів

Причиною появи хвороби називають генетичну схильність, шкідливі звички, радіацію, забруднену екологію, віруси, вплив канцерогенів та ін. 90% хворих на рак легенів є курцями. Найчастіше це чоловіки після 55 років.

Вчені розрізняють три форми раку легенів:

1. При центральній формі розвиток хвороби відбувається інтенсивно, а симптоми (кашель з кров'ю, біль за грудиною і в спині) проявляються вже на ранній стадії.

2. При периферичній формі хвороба спочатку протікає безсимптомно. Перші ознаки хвороби (задишка і біль в грудній клітці) проявляються після проростання пухлини в великі бронхи, плевру і інші тканини.

3. Медіастінальний рак важко піддається діагностиці і зустрічається у 1% від загальної кількості онкохворих. Це ураження легенів з метастазами у лімфовузли. Погіршення здоров'я спостерігається через два-три місяці: сухий кашель, біль в легенях, задишка.

З огляду на ці фактори, важливо регулярно проходити обстеження у лікаря. На застарілому обладнанні в деяких випадках пухлина може не бути виявленою, а діагноз поставлений неправильно. Для точного діагнозу звертайтеся в європейську клініку, де застосовується передове і сучасне обладнання. Наприклад, в Університетську клініку м. Фрайбурга. Знайти контакти установи і записатися на обстеження можна на сайті https://ims.uniklinik-freiburg.de/ru/glavnaja.html.

Діагностика і лікування

Фахівці Університетської клініки м. Фрайбурга застосовують такі методи діагностики:

• лабораторні аналізи;

• ультразвук;

• томографія (комп'ютерна, магнітно-резонансна та позитронно-емісійна).

Ціна лікування складається індивідуально за результатами діагностики. Поряд з традиційними підходами, в Університетській клініці м. Фрайбурга застосовується лікування за допомогою інноваційних методик.

Торакальна хірургія – технологія лікування раку легенів

Торакальна хірургія спрямована на оперативне усунення онкологічних захворювань в грудній клітині (крім серця): раку бронхів і легенів, кісткових деформацій, фіброзу легенів, стенозу.

В Університетській клініці м. Фрайбурга працюють кращі фахівці Німеччини з торакальної хірургії, оскільки такі операції відрізняються складністю виконання, а тому вимагають досвідченості лікарів і використання точних апаратів. Лікування проходить у співпраці з радіологами, пульмонологами, судинними хірургами та іншими лікарями.

Технологія відрізняється тим, що дозволяє зберегти здорові тканини, запобігти великої втрати крові, зменшити реабілітаційний період. При необхідності торакальна хірургія доповнюється іншими методиками: радіотерапія, хіміотерапія, таргетна терапія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-