На Одещині успішно та повчально пройшла «Сокіл» («Джура»)

На Одещині успішно та повчально пройшла «Сокіл» («Джура»)

Укрінформ

13 червня, у всесвітньовідомій Аккерманській фортеці м. Білгород – Дністровського, яка побудована в середньовічні часи на березі Дністровського лиману, що на Одещині, в урочистій обстановці відбулося закриття другого обласного етапу змагань в рамках Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Протягом 5 днів на базі оздоровчого закладу «Сонячний» тривали безкомпромісні змагання серед 34 команд із різних куточків регіону. Програма обласного етапу гри передбачала проведення таких заходів: конкурс «Ватра» (тема «Слава героям») – представлення творчо-мистецької композиції; змагання: «Рятівник» (надання першої долікарської допомоги та транспортування «потерпілого»),  «Туристсько-спортивна смуга перешкод»  та «Стрільба з пневматичної гвинтівки»; конкурси строю та пісні «Впоряд» та  «Бівак» (таборування); інтелектуальна гра-вікторина «Відун»; конкурс звітів «Добре діло»; козацька забава «Перетягування линви» та інтелектуально-творче змагання «Пластун» (комплексна командна гра). Також особливою увагою та цікавістю в учасників гри користувалися зустрічі з воїнами АТО та майстер-класи.  Загалом в обласному етапі взяли участь біля 500 юнаків та дівчат, які стали переможцями районних етапів цієї незабутньої та повчальної гри.

Привітати переможців та учасників гри прибули заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Сергій Колебошин, начальник відділу національно-патріотичного виховання Мінмолодьспорту Микола Ляхович, керівник Південного міжрегіонального сектору Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Микола Сторожук, представники місцевих органів влади, учасники АТО, волонтери, батьки та друзі учасників змагань, вчителі та представники громадськості.

«Держава потребує людей, які готові стати на їі захист. Не тому, що так їм наказали, а за покликом серця. І я пишаюся тим, що у нас в Одеській області, в нашій державі, є такі сини та доньки. Я сподіваюся, що ви не лише азартно змагалися, але й цікаво провели ці декілька днів, спілкуючись один з одним, та знайшли нових друзів. І, звичайно, я хочу щиро привітати переможців!», – зазначив Сергій Колебошин.

У своєму виступі Микола Сторожук від імені колективу Служби засвідчив щиру повагу учасникам заходу, привітав з успішним завершенням обласного фінального етапу військово-патріотичної гри та зазначив: «В нас з вами тече козацька кров, а як відомо «Козацькому роду – не має переводу», тому, ми, навіть на генетичному та підсвідомому рівні успадкували від наших славних предків: ніколи не миритись з несправедливістю та проявом зверхності в мирному житті, а у військовій справі – завжди чинити опір і давати гідну відсіч ворогу. Сьогодні в Україні відмічається День визволення Маріуполя від російських окупантів, встановлений за рішенням Верховної Ради України. І дуже символічно, що  наш захід проходить в цей знаменний день, і ми маємо можливість на мирній одеській землі спілкуватись, змагатись, навчатись, будувати плани на майбутнє. Але ми завжди повинні пам’ятати про загиблих героїв в боротьбі за волю та незалежність України у всі роки її визвольних змагань». За проханням виступаючого світлу пам’ять героїв вшанували хвилиною мовчання.

За підсумками проведення фіналу ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») -2018 місця розподілені наступним чином:

І місце – рій «Соколи»  Арцизського району

ІІ місце – рій «Відважні яструби» Київського району м. Одеси

ІІІ місце – рій «Чорноморці» Саратського району

За словами головного судді змагань, учасника АТО, заступника голови обласної координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання, наказного отамана ГО «Чорноморське гайдамацьке з’єднання» Олександра Голопотелюка: «Всі учасники гри продемонстрували добру фізичну підготовку, винахідливість, злагоджені командні дії та індивідуальні вміння».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-