Двері і вікна в квартиру: з чого виробляються і як вибрати

Двері і вікна в квартиру: з чого виробляються і як вибрати

Укрінформ

Металопластик як матеріал для вікон, дверей, лоджій і балконів завжди був головним конкурентом традиційному дереву. Доведено, що ПВХ-вікна більш практичні і доступні за ціною. У цій статті ми розповімо, як правильно вибрати вікна, а також про особливості матеріалу, види і переваги продуктів з металопластику.

Замовити вікна ПВХ від виробника можна в компанії Salamander, яка успішно займається створенням і продажем металопластикових вікон з 1973 року. Компанія пропонує всі супутні послуги - від замірів дверних і віконних прорізів, до їх установки. В роботі використовується тільки високоякісна оригінальна комплектація.

Що таке ПВХ

Вікна з металопластику (полівінілхлориду) - це вироби з твердої білої пластмаси. Поставляються на заводи у вигляді порошку. При виробництві вікон в цей матеріал завжди додають пігменти, стабілізатори, модифікатори і ін. - в чистому вигляді він не підходить. Ці добавки впливають на стійкість до навколишнього середовища, довговічність, міцність, колір.

Однак будьте обережні: деякі виробники додають шкідливі речовини в пластик. Наприклад, свинець. Тому сьогодні багато великих компаній проводять дослідження в області отримання екологічно чистих компонентів і нових технологій. Безпечні для життя людини стабілізатори - цинк і кальцій.

Полівінілхлорид - універсальний матеріал, який використовується у виробництві шлангів, плівки, кабельної ізоляції, лінолеуму, ручок, кредитних карт, пластикових пляшок для води і ще багато інших ін.

Матеріал має такі переваги:

  • довговічний;

  • не схильний до дії прямих сонячних променів;

  • не боїться корозії;

  • гігієнічний;

  • стійкий до хімічного впливу;

  • важко запалюється.

Параметри і вибір вікна

При виборі вікон необхідно подумати про дизайн, рівні безпеки, герметичності та теплоізоляції.

Герметичність забезпечує відсутність протягів в квартирі і непроникність пилу у внутрішній простір вікна. Якщо між склом ви спостерігаєте конденсат - це ознака шлюбу. А ось запотівання з боку кімнати вказує на підвищений відсоток вологості в приміщенні. В цьому випадку необхідно подбати про вентиляцію або провітрювання.

Теплоізоляція досягається декількома способами: 1) Чим більше камер в склопакеті, тим довше буде зберігатися тепло. 2) Склопакети з низькоемісійним склом, високим ступенем прозорості. 3) Використання інертного газу аргону. 4) Енергонапиленіе сріблом на внутрішню частину вікон.

На українському ринку широко представлені дизайнерські й захисні рішення для пластикових вікон: з вітражними і кольоровими скельцями, ламінуванням під будь-який колір і текстуру, протиударні і навіть куленепробивні.

Також при виборі враховуйте такі параметри, як форма і розмір вікон. Найбільш звичними є прямокутні, але часто нам хочеться додати в інтер'єр родзинку за допомогою трикутних, круглих і трапецевідних прорізів - такі конфігурації коштують дорожче і більше підійдуть для заміських будинків.

Величезне значення має монтаж металопластикових конструкцій. Довірте цю роботу професіоналам, адже навіть найякісніші вікна розчарують в разі неправильної установки.

Зверніть увагу на спосіб відкривання та провітрювання. Зазвичай використовують похило-зсувні конструкції, але більш зручним варіантом, наприклад, для скління балконів стануть пластикові розсувні вікна в Києві, оскільки в таких приміщеннях мало місця. А якщо мова йде, наприклад, про тераси або лоджії для дачі з чудовим видом, то підійдуть складні система - «гармошка». Пропонуємо замовити балкони і лоджії під ключ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-