Екзотичні акваріумні рибки: які є і скільки коштують

Екзотичні акваріумні рибки: які є і скільки коштують

Укрінформ

Прийнято вважати, що розведення акваріумних рибок досить недороге і миле хобі. Але це не завжди відповідає істині. Деяких мешканців підводних глибин можуть собі дозволити тільки дуже заможні люди. Вартість ексклюзивних рибок може досягати 400 тис. доларів, що обумовлено їх рідкістю. Мати таку рибку вважається дуже престижним і демонструє високий статус власника. Фахівці компанії "Еко-Трейд Україна" поділилися інформацією про найекзотичнійших акваріумних рибок.

Арована

По праву вважається найдорожчою рибкою в світі. Аравана – риба-дракон – одна з найбільш древніх риб, які існують на нашій планеті. У довжину вона сягає 80 см, зустрічається в річках Африки, Південної Америки та Азії. У природі Арована полює на комах, вистрибуючи з води, а в домашніх умовах бере корм з рук господаря.

Завдяки селекціонерам, на сьогоднішній день існує досить багато різновидів даного виду. Вони відрізняються за величиною, формою плавників, відтінком лусочок. Екзотичними вважаються дракони золотого, платинового, червоного і фіолетового відтінків.

Вартість такої рибки стартує від 5000 дол. І досягає 400 000 дол. за найбільш рідкісні екземпляри. Цінність цієї рибки настільки велика, що в неї поміщають мікрочіп для аутентифікації до досягнення статевої зрілості.

Утримувати таких рибок потрібно у великому акваріумі, не менше 1000 л. При цьому період їх життя досягає 50 років.

Японський короп кої

Строкате забарвлення кої привертає увагу і має безліч різноманітних варіантів. Ціна на них також відрізняється пристойним діапазоном. Можна придбати таку рибку і за 100 дол., і за 5000 дол., а ціна за ексклюзивність досягає і 200 000 дол.

Японський короп досягає в довжину 50 см і може прожити до 100 років, однак вимагає особливого догляду. Селекціонери надали перевагу зовнішній красі рибки ніж хорошому імунітету, тому здоров'я у неї досить слабке. Що не зупиняє любителів екзотики, готових встановлювати величезні резервуари для кої.

Перлиновий скат

Вражає своєю красою – округлі золотисті плями на темному тлі помітно виділяють серед інших підводних мешканців. Перловий скат є уродженцем Бразилії, але дуже рідко зустрічається в природі. Їх вилов в природному середовищі суворо заборонено, а в умовах неволі скат розмножується досить погано. Рідкість виду, невеликі розміри і унікальність забарвлення забезпечили перлиновому скату досить високу вартість. Їх ціна досягає 50 000 дол.

Морський ангел

Є одним з найбільш красивих мешканців морських глибин, яких можна зустріти в акваріумах. Це глибоководні рибки, яких дуже складно зловити, а ще складніше забезпечити їм комфортні умови утримання. Найрідкіснішим різновидом риби-ангела є м'ятний ангел. У неволі таких рибок міститься всього дві, а їх ціна складає 30 000 дол.

Басслет

Бладефінский басслет мешкає в водах Карибського моря. Це білі і помаранчеві смугасті рибки невеликого розміру з плавником у вигляді леза. Дуже ефектно виглядають в акваріумі, однак рідко зустрічаються в природі. Коштує така рибка близько 10 000 дол.

Золотий басслет відрізняється яскравим золотистим кольором. Він водиться в Тихому й Атлантичному океані, вважаючи за краще ховатися в каменях на пристойній глибині. У продажу зустрічається дуже рідко, а ціна складає 8 000 дол.

Каламоїхт

Дивовижна рибка, яку можна зустріти в Камеруні. За своїм зовнішнім виглядом вона нагадує китайського дракона або змію, однак зовсім нешкідлива. Існували такі рибки ще за часів динозаврів, а до наших днів дожили завдяки вмінню пристосовуватися і невибагливості.

Екзотичних цінних рибок можна утримувати як в домашніх умовах, так і в великих офісах, торгово-розважальних центрах. «Еко-Трейд Україна» пропонує своїм клієнтам позбутися зайвого клопоту.

"Наші фахівці на замовлення виготовлять надійний акваріум будь-якої конфігурації, наповнять його мешканцями і декорують під бажаний стиль або інтер'єр", – каже власник підприємства Антон Богданець.

Крім того, компанія здійснює регулярне обслуговування акваріумів, забезпечуючи правильний догляд за рідкісними рибками і проводячи діагностику додаткового обладнання. Вам же залишається тільки насолоджуватися красою підводного світу і його мешканців.

Довідка: "Еко-Трейд Україна" займається виготовленням акваріумів на замовлення. в т. ч. промислових. Компанія також займається обслуговуванням резервуарів і пропонує інші супутні послуги. Детальніше з ними можна ознайомитися на сайті: http://eco-trade.com.ua/.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-