Національний дебатний турнір із політичних реформ визначив своїх переможців

Національний дебатний турнір із політичних реформ визначив своїх переможців

Укрінформ

У вирішальній ораторській битві серед студентів перемогла команда з Житомира, а серед школярів – зі Знам’янки.

Протягом 11-12 травня в приміщенні НТУУ «КПІ» Національний дебатний турнір із політичних реформ. 86 дебатерів 28 українських міст з усіх куточків України боролися за кубок та звання найкращих ораторів.

Молодь змагалася на теми антикорупційної, виборчої та реформи політичних фінансів. Вони добирали аргументи, демонстрували ораторські здібності, відстоювали позицію «Уряду» або «Опозиції».

Передувала битві інформаційна дискусія «Політичні реформи в Україні: всі «За» і «Проти» за участі народних депутатів, журналістів та експертів із національних реформ. Олександр Попов та Олексій Мушак, народні депутати України, висловили свої думки з приводу стану реформ та можливих шляхів їх упровадження. За словами пана Олексія, зменшити рівень корупції в Україні допоможе технологія, яка мінімізує людський чинник та переведе більшість послуг в онлайн.

У свою чергу експерти - Андрій Магера, заступник Голови ЦВК, Сергій Адаменко, Центр «Ейдос», Олексій Півторак, аналітик з партійних фінансів Центру Ua, Богдан Бондаренко, ЦППР, розповіли студентам та школярам про особливості прийняття Виборчого кодексу, про те, куди ідуть гроші політичних партій та як це можна відслідкувати.

Дискусію модерував - Роман Скрипін, журналіст, телеведучий, засновник і керівник проекту Skrypin.ua.

Дебатні відбіркові ігри та грандіозний фінал відбувся 12-го травня. Суддями заключної стали: Марина Сингаївська, заступник гендиректора Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ», Наталія Соколенко, телерепортерка, журналістка «Громадського радіо», Володимир Чемерис, голова Інституту «Республіка», Олександра Скиба, заступник голови Інституту та інші. Модератором фінальної частини був - Майкл Щур, тележурналіст, ведучий, актор, сценарист.

«На фіналі молодь дискутувала про деталі виборчого кодексу, що буде, якщо він не буде прийнятий у Парламенті і як від цього постраждає країна та її громадяни. Я щиро рада, що такі речі розуміє молодь 15-22 років. Це означає, що майбутнє покоління політиків значно відрізнятиметься від більшості депутатів Парламенту сьогодні. Хотілося б, щоб депутати були такими ж мужніми, як молодь, яка приїхали в Київ на національний дебатний турнір з 28 міст України, відстоювала свою думку, розбиралася у складних темах виборчої, антикорупційної та реформи політичних фінансів», - розповіла Олександра Скиба, заступник голови Інституту «Республіка», організатор заходу.

За результатами відбіркових ігор 8 команд вийшли у фінал, де темою для дебатування було: «Ця палата має прийняти Виборчий кодекс».

Перемогу серед студентів отримала команда із Житомира – Ігор Савчук та Юлія Ніколайчук.

«Кубок переможців їде в Житомир. Дякуємо нашим викладачам і тренерам. Ці два дні крутих і корисних дні, за які дякуємо Інституту «Республіка»! Ви робити справді хорошу справу», - поділилися враженнями житомиряни.

Серед школярів перемогу здобула команда м. Знам’янка (Кіровоградська обл.) - Олександр Коваленко та Марія Любушко.

Кращими ораторами Національного дебатного турніру стали – Філіп Штеренталь (м. Київ) та Данило Ралко (м. Дніпро).

Дебатний турнір проходить у межах проекту «Активна Громада: право вибору» Інституту «Республіка». Національна битва відбулася також за підтримки Дебатного клубу КПІ та за консультаційної підтримки проекту «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «Взаємодія!».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-