Чи можна носити золото з сріблом

Чи можна носити золото з сріблом

Укрінформ

Тренди швидко змінюються. Дизайнери створюють оригінальні вироби, в яких намагаються поєднувати непоєднуване. Актуальним стало питання, чи можна носити золото з сріблом? Нещодавно це вважалося поганим тоном, а зараз дорогоцінні метали зєднуються в одній прикрасі. Варто відзначити, що виглядає такий тандем дуже стильно і оригінально. Фахівці інтернет-магазину срібла 925.ua вирішили розібратися чи можна носити разом вироби з цих сплавів.

Поєднання золота і срібла з точки зору моди і естетики

Дорогоцінні метали володіють не тільки різним зовнішнім виглядом, але і відрізняються за характеристиками. Більшість жінок вважають, що носити одночасно золоті та срібні ювелірні вироби - ознака поганого тону. Адже ці матеріали протилежні одна одній, символи сонця і місяця. Отже, чи мають золото з сріблом?

Кільце із золота і срібла

Деякі ювеліри давно поєднують два дорогоцінного металу в одному виробі. Виходять оригінальні прикраси, здатні підкреслити індивідуальність. На думку дизайнерів, надягати одночасно золоті та срібні вироби можна. Головне - правильно їх врівноважити. Наприклад, допускається носіння кілець з різних сплавів на одній руці. Тоненька срібний ланцюжок добре виглядає з масивним золотим, але не навпаки. Два однотипних браслета з різних матеріалів можна носити на одній руці, таке поєднання підходить для жінок середнього віку. Гармонійно виглядають разом коштовності з срібла і білого золота. Важливо відшукати баланс, щоб мати гарний вигляд.

Між собою поєднуються однотипні аксесуари, наприклад, ланцюжки з схожим плетінням, товщиною. Кулони і браслети з вставками з одного виду каменю. Сережки і кільця, виконані в одному стилі. Якщо ви не знаєте, чи доречно комбінувати певні вироби, не експериментуйте. Одягайте їх по черзі.

Поєднання срібних і золотих ланцюжків

Народні повіря кажуть, що не варто носити срібло і золото одночасно, адже вони володіють різною енергетикою. Вважається, що білий дорогоцінний метал врівноважує і заспокоює, а кольоровий наповнює бадьорістю. Таким чином, кожен матеріал може доповнити характер відсутніми рисами, підкреслювати достоїнства і приховувати недоліки. Коли два металу надягають одночасно, їх властивості втрачаються, заглушаючи один одного. Саме тому народні повіря не рекомендують носити золото і срібло разом.

Місяць і сонце - символи золота і срібла

Вплив металів на здоровя

Золото і срібло часто використовує для лікування. Медичні дослідження показали, що обидва матеріали по-різному впливають на центральну нервову систему і організм в цілому. Саме тому лікарі не рекомендують носити разом прикраси з різних сплавів. Основні властивості срібла:

  • антибактеріальний ефект, зняття запалень;
  • запобігання розвитку інфекцій;
  • зняття стресу, зниження тиску, нервового напруження;
  • зменшення проявів ВСД;
  • допомога при захворюваннях сечостатевої системи, дихальних шляхів;
  • регулювання перепадів настрою.

Срібні прикраси

В маленьких дозах золото является съедобным. В некоторых странах Азии его добавляют в закуски из желе, кофе и чай. С 1500-х годов, европейцы стали класть золотые листья в ликер Danziger Goldwasser.

Цікавий факт: золото і срібло - благородні метали, які не вступають в хімічну реакцію з шкірою. Тому вони активно використовуються в медицині.

Срібні прикраси краще надягати які страждають від гіпертонії і серцево-судинними захворюваннями. Неемоційним людям варто відмовитися від срібла і зробити вибір на користь його антипода. Основні властивості золота:

  • збудження нервової системи;
  • зняття роздратування і втоми;
  • позитивний вплив на память і зір;
  • тонізуючі властивості;
  • допомога при варикозі, хворобах горла, шлунка.

У маленьких дозах золото є їстівною. У деяких країнах Азії його додають в закуски з желе, кава і чай. З 1500-х років, європейці стали класти золоті листя в лікер Danziger Goldwasser.

Золоті прикраси

Дорогоцінні метали мають різні властивості. Іноді, при їх поєднанні можуть виникати негативні реакції організму:

  • головні болі, запаморочення;
  • порушення сну;
  • перепади настрою.

Якщо виникли подібні симптоми, варто відмовитися від одночасного носіння цих сплавів.

Народна медицина погано ставиться до того, щоб зєднувати їх разом. Але тут є винятки. Наприклад, дозволяється носити хрест з золота і срібний браслет або кільце. Це повязано з тим, що такий кулон не є простим прикрасою, а несе глибший сенс і нагадує про важливе.

Цікавий факт: за 2500 років до нашої ери єгипетські воїни лікувалися сріблом. Вони прикривали рани тонкими пластинами металу, які швидко загоювали пошкодження.

Поєднання золота і срібла з точки зору енергетики

Люди, які займаються духовними практиками, кажуть, що надягати ці сплави разом не можна. Це підштовхує до конфлікту стихій. Основний закон езотерики - два поля-антипода не можуть врівноважуватися в одному моменті. Вважається, що процеси, які відбуваються в організмі, можуть гармонійно взаємодіяти тільки з однієї із стихій: Сонцем або Місяцем. Це означає, що золото і срібло не поєднуються.

Срібні і золоті прикраси на руках

Вважається, що благородні метали впливають на організм людини своєю енергетикою. Білі сплави забирають у свого володаря все зайве, врівноважують його і очищають. Вони є більш сильними. Такими властивостями володіє чисте срібло. Воно добре приймає і утримує думку і емоцію. Саме тому метал отримує енергетику свого власника. Якщо в матеріалі є домішки, він не буде мати сильного впливу на людину.

Срібло - символ місяця, яка вважалася священною. Алхіміки поважали цей метал, виготовляли з нього амулети і обереги. Матеріалу приписували потужні енергетичні властивості:

  • допомога в духовному просвітління;
  • очищення помислів;
  • поглинання негативної інформації.

Срібний кулон - символ місяця і сонця

Золото вважається більш слабким металом. Воно не здатне так точно вловлювати енергетику свого власника. Матеріал підходить тим, хто народився під знаками землі (Телець, Козеріг і Діва). Це покровитель великодушних і чесних людей. Саме з таким власником сплав повністю розкриває себе. Сонячний сплав володіє такими енергетичними властивостями:

  • допомагає досягати поставлених цілей;
  • заспокоює тривоги;
  • заряджає позитивною енергією.

Золото - це дуже рідкісний метал, за 60 хвилин в світі знаходять більше заліза, ніж за всю історію знайшли цього сонячного металу.

Правила поєднання срібла і золота

Гармонійно поєднувати матеріали складно, але можливо. Жінки частіше створюють загадковий образ, поєднуючи тепле сяйво золота і витонченість срібла. Тут важливо відчувати міру. Щоб не виглядати без смаку, варто користуватися простими правилами:

  1. На одну руку краще надягати коштовності з однакового металу.Поєднання золотих і срібних виробів

  2. Припустимо поєднання декількох браслетів з різних матеріалів. Краще, якщо золоті прикраси будуть масивніше.

  3. Добре, якщо сережки і ланцюжок виконані із золота, тоді можна надіти срібний браслет.

  4. Підбирайте третій матеріал. Вставки каменів або перлів урівноважать композицію.Золоті та срібні браслети з перлами

  5. Найкраще комбінувати прикраси одного стилю.

  6. Поєднання брошка + кольє з різних дорогоцінних металів - табу назавжди.

  7. Прикраси повинні не просто добре виглядати разом, але і підходити під одяг, статус і навіть вік своєї власниці.

Якщо два металу майстерно переплетені в одному виробі, це гармонійно і стильно. Поєднання виглядає природним, завдяки зусиллям дизайнера і ювеліра. Сміливо можна зєднувати золото і срібло в таких випадках:

  • два однакових аксесуара з різних металів;
  • якщо мова йде про білому золоті або платині.

Не варто привязуватися до матеріалу натільного хрестика. Він може відрізнятися від інших коштовностей. Вважається, що лише золото добре поєднується з діамантами і камінням, які їх імітують. Насправді це не так. Стилісти світового рівня говорять про те, що жовте і червоне золото надають діамантам жовтуватий відтінок. Тому такі камені краще комбінувати з білим дорогоцінними металами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-