Обираємо безпілотник: для душі, для хобі, для роботи

Обираємо безпілотник: для душі, для хобі, для роботи

Укрінформ

В повсякденне життя все гармонійніше вливається техніка, що забезпечує безпілотні перельоти вантажів і техніки. Найбільш поширений тип таких девайсів - квадрокоптер. Як обрати БПЛА і навіщо він може знадобитися? Дамо відповідь на ці поширені питання, заручившись експертною думкою фахівців.

На сьогодні безпілотні гвинтокрилі літальні апарати представлені в усіх цінових сегментах - від зовсім бюджетних моделей, вартістю менше за тисячу гривень, до професійних апаратів, вартістю до півмільйона (!) в національній валюті. Природно, що завдання у таких різних за вартістю апаратів кардинально відрізняються.

Найдешевший та найпростіший простий квадрокоптер може провести у польоті не більше шости хвилин, і пролетіти за цей час лишень десятки метрів. При цьому, ніякого додаткового обважування або камери його конструкція не потягне. Відповідно, подібний безпілотник можна використати лише як іграшку.

Моделі, розраховані на відеозйомку чи відеостеження, в десятки разів дорожче, але можуть провести в повітрі десятки хвилин і пролетіти близько кілометра, знімаючи з різних завданих точок необхідні об'єкти у потрібному форматі та високій якості. Якщо ж йдеться про професійні безпілотники, то вони розгоняться в повітрі до солідних 80 кілометрів на годину, здатні пролетіти до п'яти і більше кілометрів, та ще й підняти в повітря гуманітарний або будь-який інший вантаж залежно від характеристик.

До речі, мода на квадрокоптеры помалу проходить, їх активно замінюють мультикоптеры - маневреніші і потужніші моделі з шістьма або навіть вісьмома гвинтами. Звісно, вартість таких апаратів вища, але заощадити все ж вдасться, якщо скористатися сервісом порівняння цін. Порівняйте самі ціни на ринках і в супермаркетах електроніки з аналогічними пропозиціями у Е-Каталозі: http://ek.ua/list/943/pr-15151/ або на аналогічних ресурсах. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-