25-26 квітня у Славутичі відбудуться заходи до 32-х роковин Чорнобильської катастрофи

25-26 квітня у Славутичі відбудуться заходи до 32-х роковин Чорнобильської катастрофи

Укрінформ

25 квітня об 11:00 у Славутицькому ліцеї розпочне свою роботу ІІІ Міжнародна конференція «Проблеми зняття з експлуатації об’єктів ядерної енергетики та відновлення навколишнього середовища» INUDECO 18. Конференція проводиться з метою розгляду проблем і перспектив, підвищення рівня ефективності науково-практичних досліджень, налагодження співпраці та обміну досвідом щодо зняття з експлуатації об’єктів ядерної енергетики та поводження з радіоактивними відходами, відпрацьованим ядерним паливом в контексті техногенних катастроф у Чорнобилі (1986) та Фукусімі (2011). Залишаються і на сьогодні питання реінтеграції територій, соціальної адаптації постраждалих осіб, відновлення навколишнього середовища. Представникам державного та приватного секторів, неурядовим та науковим організаціями буде надано можливість взяти участь у відкритих дискусіях щодо використання критеріїв сталого і стійкого до зміни клімату розвитку, встановлення пріоритетів, визначення енергетичної політики, місця та ролі ядерної енергетики у нових реаліях.

         На відкриття конференції запрошено Іхару Тойочі (Японія), безпосереднього свідка радіаційного опромінення у місті Нагасакі. Більше 200 учасників із України, Білорусі, США, Польщі, Німеччини, Росії  приймуть участь у секційних засіданнях INUDECO 18. Детальна інформація розміщена   на офіційному сайті конференції http://inudeco.pro/

         У другій половині дня розпочнуться майстер класи у Дитячій школі мистецтв викладача музики Андрія Малахова  та у Палаці дітей та молоді директора Kids Guernika Като Такафумі.

        Концерт класичної музики за участі скрипаля Іллі Бондаренко, сопрано Шіхо Накагава (Японія) відбудеться у школі мистецтв.

       Традиційно з  22:30  на Центральній площі  пройде акція «Ніч пам’яті».

       26 квітня о 10:00 у ДНДУ «Чорнобильський центр» розпочне свою роботу 10 екологічний форум «Від екології душі до екології життя».

       27 квітня учасники конференції відвідають Чорнобильську АЕС.

        З питань акредитації представників засобів масової інформації звертатися до відділу інформації, зв’язків із громадськістю виконавчого комітету Славутицької міської ради за телефонами: (04579) 2-96-86, 066-996-45-30, 067-365-65-97 – Тетяна Бойко; e-mail: information@slav.gov.ua.

Заявки приймаються до 9:00, 24 квітня  2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-