Щодо ситуації навколо ТОВ «Імперія-Агро»: результати переговорів з власником компанії

Щодо ситуації навколо ТОВ «Імперія-Агро»: результати переговорів з власником компанії

Укрінформ

03 квітня ц.р. в ТАСКОМБАНКУ відбулася робоча зустріч та переговори ТОП-менеджменту Банку з власником компанії ТОВ «Імперія-Агро» Юрієм Оцабриком та його уповноваженим представником Катериною Гнатюк.

В ході переговорів сторони підтвердили готовність завершити 3 квітня ц.р. інвентаризацію заставного майна на складах компанії «Імперія-Агро» на предмет фактичної наявності на них товарних запасів — предмету застави Банку, визначивши при цьому їх реальну ринкову вартість.

Власник ТОВ «Імперія-Агро» запевнив в тому, що надасть Банку реальний список дебіторів та кредиторів компанії для наступної спільної роботи щодо визначення їх статусу.

Остаточне рішення щодо подальших дій з боку ТАСКОМБАНКУ буде прийнято за підсумками проведеного інвентаризаційного процесу на складах «Імперія-Агро», а також аналізу наданої інформації про дебіторів та кредиторів цієї компанії.

ТАСКОМБАНК з метою захисту інтересів своїх численних вкладників і клієнтів підтверджує намір вжити усіх необхідних заходів задля збереження товарних запасів на складах «Імперія-Агро», які де-факто перейшли у статус твердої застави - забезпечення наданих Банком компанії кредитних коштів в сумі 212 млн.грн.

Звертаємо увагу на те, що наразі ТАСКОМБАНК має справу з недобропорядним клієнтом, який протягом тривалого часу вводив Банк у оману - подавав викривлену звітність, нарощував фіктивну дебіторську заборгованість клієнтів, продавав заставу банківської установи третім особам тощо. Зі слів ТОП-менеджменту та власника компанії, реальний збиток «Імперія-Агро» складає близько 400 млн.грн.

Виявивши зазначені факти шахрайства, ми були змушені вдатися до перевірки наявності заставного майна Банку, але наштовхнулися на супротив з боку «Імперія-Агро». На цей час ми докладаємо зусиль з метою блокування спроб клієнта у розкраданні застави ТАСКОМБАНКУ відповідно до укладених кредитних договорів. За заявою ТАСКОМБАНКУ до правоохоронних органів стосовно ТОВ «Імперія-Агро» відкрито справу про шахрайство. В рамках цього кримінального впровадження вже прийнято рішення про проведення процесуальних дій в офісах і на складах компанії «Імперія-Агро».

ТАСКОМБАНК буде і надалі оперативно та об’єктивно інформувати щодо подальшого розвитку ситуації. Просимо не реагувати на упереджену інформацію щодо триваючого процесу врегулювання спірних питань, яка продовжує поширюватися деякими інформаційними інтернет-сайтами.

###

АТ «ТАСКОМБАНК» — універсальний комерційний банк, який надає повний спектр фінансових послуг як корпоративним клієнтам, так і фізичним особам. Банк входить до Групи «ТАС» — однієї з найбільших інвестиційно-фінансових груп країни. Планомірно реалізуючи стратегію активного росту, ТАСКОМБАНК демонструє кращі по банківській системі темпи розвитку за всіма ключовими показниками. Входить до ТОП-20 банків за розміром активів і постійно зміцнює свої ринкові позиції. Є одним із лідерів у роботі з корпоративними клієнтами. Успішно розвиває нові для себе напрямки: електронну комерцію, малий і середній бізнес, мікробізнес. Зі зростанням рівня довіри до ТАСКОМБАНКУ з боку клієнтів, постійно зміцнює свої ТОП-ові позиції в провідних національних рейтингах надійності та стабільності. Ліцензія НБУ №84 від 25 жовтня 2011 р.

«Імперія-Агро» — офіційний дистриб’ютор провідних світових компаній-виробників посівного матеріалу та засобів захисту рослин. Компанія вийшла на ринок у 2007 році та має власні представництва по всій території України. Власником компанії є Юрій Оцабрик.

Головний офіс розташований у Кропивницькому, працюють 23 регіональних представництва по Україні. Компанія є офіційним дистриб’ютором таких компаній як Syngenta, DuPont, Bayer та інші

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-