Феноменальні досягнення Ліонеля Мессі

Феноменальні досягнення Ліонеля Мессі

Укрінформ

Ліонель Мессі — один з найсильніших гравців не тільки сучасності, а й за всю історію футболу. Геніальний аргентинець щороку примудряється ставити все нові рекорди, які ще нескоро перевершать.

 Мессі народився в Аргентині в 1987 році, проте всю свою професійну кар'єру провів в «Барселоні», яка зуміла знайти необхідні кошти, щоб вилікувати Ліонеля від його хвороби в дитинстві. Мессі дебютував за каталонців в 17-річному віці і перші пару сезонів був в тіні іншого кумира «Камп Ноу» — Роналдіньо. Однак уже в 20 років аргентинець увійшов до трійки кращих гравців світу за підсумками голосування професіоналів і журналістів.

З тих пора Мессі 5 разів ставав володарем «Золотого м'яча» — головної індивідуальної нагороди для футболістів. За цим показником з ним тільки недавно зрівнявся Кріштіану Роналду, який є давнім конкурентом Ліонеля.

Мессі — автор відразу декількох рекордів, забив найбільшу кількість голів:

  • в складі «Барселони»;
  • за збірну Аргентини;
  • сумарно в чемпіонаті Іспанії.

Футболіст виграв все на клубному рівні і тільки зі збірною йому не щастить. Ліонель Мессі неодноразово грав у складі збірної Аргентини в фіналах великих турнірів. Однак він поступився у фіналі Чемпіонату світу і двічі програв вирішальний матч на Копа Америка.

Остання невдача навіть змусила Ліонеля прийняти емоційне рішення і піти зі збірної. Шоковані аргентинці всією країною благали генія повернутися, дійшло до того, що в справу особисто втрутився президент країни. Відійшовши від потрясіння, професіонал повернувся і допоміг кваліфікуватися команді на Чемпіонаті світу — 2018 в Росії, зробивши хет-трик у вирішальному матчі. Футбол сьогодні неможливо уявити без Мессі, адже він — головна дійова особа і найсильніший гравець сучасності.

Поточний сезон

Останні пару сезонів пройшли під знаком Кріштіану Роналду. Він виграв чемпіонат Європи разом зі збірною Португалії, двічі тріумфував в Лізі чемпіонів і зумів перемогти в Прімері. Скептики почали говорити про те, що Мессі не вдасться знову завойовувати трофеї, але Ліонель своєю грою доводить зворотне.

У цьому сезоні він демонструє фантастичну результативність і впевнено веде «Барселону» до перемоги в Ла Лізі і в Кубку Короля. Також каталонці є одними з головних фаворитів Ліги чемпіонів. Головний турнір для Мессі пройде влітку, адже це буде один з останніх шансів для нього виграти Чемпіонат світу. Багато вболівальників (не тільки в Аргентині) сподіваються, що так і станеться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-