У Калинівській ОТГ на Вінниччині відкрився міськрайонний ЦНАП

У Калинівській ОТГ на Вінниччині відкрився міськрайонний ЦНАП

Укрінформ
У місті Калинівка Вінницької області 20 березня відкрився спільний Центр надання адміністративних послуг на базі ЦНАП районної державної адміністрації, до створення якого долучилися українські та шведські експерти.

Близько 60 тисяч жителів громади та району отримали доступ до якісних адмінпослуг, включно з найнеобхіднішими: реєстрація бізнесу та нерухомості, соціальні, земельні послуги, послуги місцевого значення, повідомляє U-LEAD.

"Допомогу в інституційному створенні ЦНАП, оснащенні центру меблями та сучасною технікою, громаді надала Програма "U-LEAD з Європою". Також за підтримки Програми в Центрі було встановлено паспортне обладнання, що дозволить мешканцям громади та району отримувати паспорти громадянина України та для виїзду за кордон. Плата за надані послуги буде надходити до бюджету громади. Спеціалізоване програмне забезпечення для ЦНАП було надане Програмою EGAP у співпраці з Вінницькою обласною державною адміністрацією", - йдеться у повідомленні.

«Сьогодні калинівчани отримали змогу відчути ключову реформу, яка здійснюється всіма гілками влади, на практиці. Адже надання адміністративних послуг – це не просто питання владних повноважень. Хотів би нагадати слова Президента, який чітко зазначив, що саме через надання послуг громадяни оцінюють, добре чи погано працює влада, наскільки вона готова стати сервісним органом. І мені приємно, що в ЦНАП не лише розширено кабінети, зроблено ремонт, а й збільшено перелік послуг, які тут отримуватимуть мешканці Калинівської ОТГ. Йдеться про 151 послугу, яка охопить фактично увесь проміжок життя – від народження людини і до її останнього дня», - сказав на відкритті ЦНАП перший заступник голови Вінницької ОДА Андрій Гижко.

Центр надання адміністративних послуг Калинівської ОТГ є одним з небагатьох в Україні спільних ЦНАП, коли ОТГ та райдержадміністрація працюють разом в одному приміщенні та надають більше 150 послуг мешканцям. В міськрайонному ЦНАП створено 15 робочих місць. Всі спеціалісти Центру пройшли навчання з підвищення кваліфікації, спеціально розроблене експертами Програми.

"Надання якісних та доступних для громадян адмінпослуг – це одне з основних завдань влади на місцях. Створення спільних ЦНАП є чудовою практикою, яка дозволяє об’єднати ресурси і зусилля для забезпечення широкого переліку якісних послуг та значно скоротити витрати коштів платників податків. Ми дуже раді, що Калинівській громаді спільно з владою району вдалося реалізувати цей проект", - заявила керівник початкової фази з покращення якості надання адміністративних послуг для населення Програми "U-LEAD з Європою" Сусанна Делланс.

Зі свого боку голова Калинівської ОТГ Анатолій Шамалюк висловив подяку експертам за підтримку та вклад в розвиток громади: "Завдяки новому ЦНАП якісні адміністративні послуги стануть ще більш доступними для мешканців нашої громади і всього району. Я впевнений, що ми продемонструємо чудовий результат і зможемо поділитися з іншими громадами досвідом створення та функціонування спільного з районом ЦНАП".

Напередодні відкриття в громаді були проведені заходи з інформування жителів про особливості роботи ЦНАП, його переваги, права та обов’язки працівників та споживачів послуг. Раніше повідомлялося, що в рамках початкової фази з покращення якості надання адмінпослуг Програми "U-LEAD з Європою" заплановане відкриття 26 ЦНАП в ОТГ України. Найкращі практики, які зараз напрацьовуються та впроваджуються в пілотних громадах, будуть застосовані до всіх ЦНАП, що відкриються чи покращать роботу в рамках фази впровадження. Це приблизно 600 центрів до кінця 2020 року.

"U-LEAD з Європою" є міжнародною програмою, яка фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією. Василь Короткий, КИЇВ. 21 березня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-