ТОП-5 прогнозів та теорій Стівена Гокінга. Інфографіка

ТОП-5 прогнозів та теорій Стівена Гокінга. Інфографіка

Укрінформ

Стівен Гокінг - найвідоміший фізик-теоретик свого часу. Народився у 1942 році. Закінчив Оксфордський університет та почав заняття теоретичною фізикою.

З 21 року страждав на аміотропний бічний склероз, що врешті привів до повного паралічу усього тіла, дивував лікарів, проживши із зазвичай смертельною хворобою більше 50 років.

Він настільки яскраво писав про загадки простору, часу та чорних дір, що його книга «Коротка історія часу» стала міжнародним бестселером, зробивши автора одним із найзнаменитіших науковців з часів Альберта Ейнштейна.

Помер 14 березня на 76-му році життя.

ТОП-5 прогнозів та теорій Стівена Гокінга:

1. Пророкував "імперію роботів"

"Я боюся, що штучний інтелект повністю замінить людей. Якщо люди можуть створювати комп'ютерні віруси, коли буде створений штучний інтелект, здатний до самовдосконалення і копіювати сам себе. Це буде нова форма життя, яка перевершить людей", - заявляв учений.

2. Пропонував емігрувати з Землі

"Я переконаний, що нам необхідно залишити Землю, оскільки вона стає занадто маленькою для нас, наші фізичні ресурси зникають з жахливою швидкістю. Ми принесли нашій планеті подарунок у вигляді змін клімату, підвищення температури, зникнення полярних шапок, вирубки лісів і зникнення видів тварин", - заявив учений. Найбільш сприятливими місцями для створення колоній, на його думку, є Місяць і Марс.

3. Припустив загибель землян через нестерпну спеку через 100 років

Знаменитий фізик використовував дані про Венеру як приклад того, як може змінитися клімат на нашій планеті протягом найближчих десятиліть - температура на поверхні Венери сягає 467 градусів Цельсія.

4. Заявив, що Земля стане вогняною кулею

Відомий фізик вважав, що збільшення чисельності населення та збільшення попиту на енергію призведуть до катастрофи приблизно через 600 років.

5. Попередив людство про неминучу техногенну катастрофу, яка відбудеться в найближчі 1000 років

Фізик виділяв три основні загрози для людства: ядерну війну, глобальне потепління і створені генетичною інженерією віруси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-