Кавалерка, австрійська оселя чи сучасний смарт – всі тренди львівського ринку нерухомості

Кавалерка, австрійська оселя чи сучасний смарт – всі тренди львівського ринку нерухомості

Укрінформ

Для більшості людей Львів - це тільки туристичне місто. Але останнім часом воно перетворилось на Мекку для IT-шників різного калібру. Саме вони найчастіше активно бажають купити квартиру у Львові згідно з кількістю запитів на Metry.ua.

Те, що Львів – місто старе, знають всі. Це значно відображається на його житловому фонді. Наприклад, ансамбль історичного центру міста визнаний історичною пам'яткою та включений до списку об’єктів Світової спадщини ЮНЕСКО. Це означає, що на центральних вуличках не знайдете новобудов. До елітного житла в центрі належать апартаменти австрійських часів. У таких квартирах є каміни, груби, масивні дубові підвіконня, натуральний паркет та автентична ліпнина на 4-метрових стелях. Правда, щоб купити квартиру в центрі Львова, треба викласти чимало. Наприклад, австрійський люкс на вулиці Ярослави Стецько загальною площею 360 кв. м продають за 9,5 млн гривень. Для контрасту – вартість кавалерки (малосімейки) на 12 кв. м становить 347 000.

Що і де купують львів’яни?

Щодо новобудов, то вони також є у Львові. Правда, не на центральних вулицях біля визначних пам'яток, а у різних частинах міста:

  • біля залізничного вокзалу. У новобудовах економ-класу пропонують житло від 17 630 за кв. м.;
  • Франківський район. Один із найбільш густонаселених, з парками та іншими культурно-мистецькими об’єктами. Середня вартість квадратного метра у новобудові бізнес класу стартує від 20 000;
  • Личаківський район добре відомий за рахунок історичної пам’ятки – Личаківського кладовища та Шевченківського гаю (заповідної частинки природи та етнографії). Вартість квадратного метра у житлі економ-класу тут стартує від 15 000;
  • Сихівський масив далекий від туристичних маршрутів, густозаселений та вважається спальним. Тут колоритних австрійських покоїв не знайдеш. Забудовники активно освоюють Сихівський масив, пропонуючи житло економ-класу та смарт-квартири. Останні продаються від 9 тисяч доларів. Повноцінна однокімнатна квартира на 40 кв. м з чорновим ремонтом після будівельників коштує 807 953.

А що буде далі?

В порівнянні з аналогічним періодом 2016 року, ціни на нерухомість у місті Лева знизились на 5%. Переважна більшість клієнтів (70%) зараз активно шукають житло у старому та новому фонді для власного проживання, решта – для подальшої здачі в оренду. То ж чому і вам не використати ситуацію і не придбати собі власний куточок за доступною ціною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-