Особливості вибору електроакустичної гітари

Особливості вибору електроакустичної гітари

Укрінформ

Одним з найбільш поширених і улюблених в усьому світі музичних інструментів є електроакустична гітара. Навчитися грати ній не так складно. Є чимало гітаристів, які не відвідували спеціальні навчальні курси, а освоювали цей процес самостійно. Більш важливим моментом при навчанні є вибір правильної гітари, яка буде ідеально підходити виконавцю.

Ключові моменти

Перш ніж зупиняти свій вибір на тому чи іншому інструменті, варто його уважно оглянути. Є чимало важливих моментів, які не варто випускати з уваги:

  • Гриф або верхівка гітари, на якому закріплені струни і відбувається регулювання натягу, повинен бути в гарному стані, без сколів і тріщин. Відстань між струнами має бути не більше 2 мм. В іншому випадку на такій гітарі буде вкрай незручно грати.
  • Матеріал. Зараз можна зустріти моделі як із пластику, так і з дерева. Перший варіант доступний, проте володіє невиразним звуком. Гітара, створена з дерева, є більш прийнятною, оскільки має більш насичене звучання. Найчастіше у виробництві використовується вільха, ялина, клен, ясен, червоне дерево, тополя.
  • Габарити. Є чотири основні різновиди моделей в залежності від розміру: ¼, 2/4, ¾, 4/4. З інструментом повинно бути зручно, а передпліччя повинне вільно спиратися на гітару.

Ще одним важливим моментом є підбір правильних струн. Адже яким би не був корпус, з якого матеріалу він би не вироблявся, в першу чергу проблеми виникають саме з ними.

Для тих, хто тільки починає освоювати мистецтво гри на гітарі, підійдуть нейлонові струни. Вони є більш м'якими, хоча і мають меншу міцність. Вони також будуть чудовим варіантом для іспанського та класичного стилю музики.

Металеві струни відрізняються великим натягом. Згодом це може призвести до деформації грифа, погіршення звуку на електроакустичній гітарі. Якщо необхідно вибрати саме такі струни, рекомендується заздалегідь переконатися, що на них буде комфортно грати.

При регулярній грі струни рекомендується міняти раз на два місяці. Від «свіжості» цих елементів багато в чому залежить якість і правильність звучання інструменту.

Ще одним важливим моментом є те, що електроакустична гітара — виріб, який найчастіше виготовляється з дерева. Воно піддається впливу вологи, перепадів температури. Через це навіть два вироби однієї моделі від одного виробника можуть звучати трохи по-різному.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-