Для підтримки розвитку відновлювальних джерел енергії розпочато співробітництво між Чернівецькою ОДА та ПАТ АБ “УКРГАЗБАНК”

Укрінформ
  У приміщенні Чернівецької обласної державної адміністрації за участі голови обласної державної адміністрації Олександра Фищука та директора Чернівецької обласної дирекції ПАТ АБ «УКРГАЗБАНК» Ілони Бондарець-Строінської відбулося підписання Меморандуму між органом виконавчої влади краю та банківською установою.

         Про це повідомляє прес-служба Чернівецької ОДА http://www.bukoda.gov.ua/news/dlya-pidtrimki-rozvitku-vidnovlyuvalnikh-dzherel-energii-rozpochato-spivrobitnitstvo-mizh-oblas.

         Олександр Фищук зазначив, що започаткований проект покликаний сприяти популяризації відновлювальних джерел енергії серед населення краю. «Сьогодні потрібно відходити від старих, традиційних методів використання енергії та більше працювати над впровадженням технологій сонячної енергетики та інших альтернативних джерел палива. Одним з кроків крайової влади на шляху до впровадження енергоефективності є початок співпраці ПАТ АБ «УКРГАЗБАНК», і регіональна програма, розроблена фахівцями обласної державної адміністрації, частково погашає «теплий» кредит громадянина. Такі заходи забезпечать економію коштів на утеплення житла громадянам та надходження до місцевих бюджетів», - зазначив посадовець.

         У свою чергу, представник ПАТ АБ «УКРГАЗБАНК» Ілона Бондарець-Строінська поінформувала, що банк – один з перших в Україні, який інвестує в екологічні проекти. Адже кожна інвестиція є не лише прибутковою, але й має позитивний соціальний вплив. «У 2017 році банківською установою розроблена нова програма – кредитування домашніх сонячних панелей, потужністю до 30 кВт для населення. Відрадно, що місцеві органи виконавчої влади підтримують та долучаються до екологічних проектів, розуміючи важливість для держави отримати незалежність від традиційних джерел енергії», - наголосила Ілона Бондарець-Строінська.

         

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-