3 цікаві факти про радіо, які зможуть вас здивувати

3 цікаві факти про радіо, які зможуть вас здивувати

Укрінформ

Сьогодні радіо не так популярно, як 20-40 років тому!

 Сьогодні радіо не так популярно, як 20-40 років тому! І якщо у вас припадає пилом в шафі стара радіотехніка, то продайте її через скупку радіодеталей в Україні. Але якщо ви любите радіопередачі і слухаєте їх під час пробіжок або поїздок на авто, то дізнайтеся про радіо більше. Ми підготували цікаві факти, які обов'язково здивують вас.

Факт №1. Радіо врятувало головну пам'ятку Парижа

Жителі Парижа відразу не злюбили Ейфелеву вежу, адже спочатку вона виконувала функцію тимчасової арки, а демонтувати її планували через 20 років.

Але на початку XX століття на вежі була розміщена стаціонарна радіостанція, яка допомогла французькому військовому командуванню під час Першої світової війни. Надалі з вежі ретранслювали і радіопередачі, і телевізійні сигнали для населення міста. Контракт з творцем вежі був продовжений, а вона до цих пір радує і парижан, і закоханих у Францію туристів.

Факт №2. За допомогою радіохвиль спілкуються бактерії

У 2009 році представників наукового світу спантеличила заява лауреата Нобелівської премії з математики Люка Монтаньє про те, що бактерії нібито використовують радіохвилі для спілкування один з одним. Вчені скептично поставилися до заяви Монтаньє, тому поки проводяться досліди і дослідження, але вони доводять, що це цілком можливо!

Факт №3. Радіопостановка,яка налякала американців

Поява радіо стала справжнім технологічним проривом, а багато програм чинили величезний вплив на жителів різних країн. І в кінці 30-х років минулого століття населення США злякала радіопостановка «Війна світів» про напад інопланетян, в основу якої ліг роман Герберта Уеллса.

Жителі подумали, що по радіо транслюють реальні новини, вони були настільки перелякані, що почали дзвонити в служби порятунку, що призвело до завантаженості телефонних ліній!

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-