ЗМІ: У Києві готується черговий сепаратистський шабаш

ЗМІ: У Києві готується черговий сепаратистський шабаш

Укрінформ

20 листопада з 14 по 18 годину один із найбільш презентабельних готелів України «Хілтон» готується прийняти у себе захід під назвою «Форум національних меншин України». 

І нічого надзвичайного в цьому на перший погляд немає… В столиці багатонаціональної держави, де близько 20% населення становлять представники різних етнічних груп, збираються лідери національно-культурних товариств для обговорення власних проблем. 

Насторожує інше. Організатором форуму виступає збрід люстрованих ментів-прокурорів-СБУшників, а також екс-регіоналів та комуністів під назвою політична партія «Розумна сила». А відповідає за його проведення сам заступник голови партії Олександр Савченко.

У прес-релізі заходу зазначається, що під час форуму обговорюватимуться питання: 

  • мовне, в контексті Закону України «Про освіту». Політика оптимального мовного балансу в системі освіти;
  • участь представників нацменшин в органах влади та місцевого самоврядування;
  • вироблення «розумної» державної політики України з протидії провокаціям на національному підґрунті та розпалюванню міжетнічної ворожнечі.

Цікавим є той факт, що основний акцент заходу зосереджено на представниках болгарської, угорської, грецької, румунської, польської, молдовської  національних меншин, називаючи їх найбільш «ображеними» після прийняття закону «Про освіту».

Тепер спробуємо розкласти все по полицях. 

По перше: що являє собою політична партія «Розумна сила»? 

Щоб відповісти на це питання варто лише оцінити склад правління партії: Голова Олександр Соловйов – екс-заступник начальника управління оперативних розробок Департаменту боротьби з економічною злочинністю МВС України, представник «донецьких»; члени правління: Максим Ленко – екс-прокурор Горлівки та керівник Головного слідчого управління СБУ під час Майдану, а сьогодні - керівник «Інституту миру», що фінансується, як вже можна здогадатися, з РФ; Дмитро Мороз – перший заступник прокурора Донецької області 2013 року; Олександр Кушнір – екс-керівник центрального апарату «ПР»; Анатолій Маєвський – екс-заступник керівника центрального апарату «ПР»; Ірина Русакова – активістка антимайдану, фігурант «чорної каси» ПР.

Друге питання, яке мабуть цікавіше за попереднє: «денежки то откуда?». 

 Профінансувати масштабний захід на більше ніж 300 осіб в одному з найдорожчих готелів столиці – це однозначно розкіш. Тому не дивно, що вітчизняні ЗМІ пов’язують фінансування «Розумної сили» з «людьми президента-утікача» В.Януковича, а саме: екс-головою НБУ С.Арбузовим, екс-генпрокурором В.Пшонкою, екс-міністром В.Захарченком… 

То що означає цей Форум? Реванш силовиків часів Януковича чи їхнє непереборне  переживання за долю етнічних груп України? 

Чому раптом політична сила, лозунг якої звучить як «за все хорошее и против войны», вирішила перейматися питаннями національних меншин і при цьому витрачати шалені фінанси на вітер? І взагалі, чому таким солодким для політичних партій проросійської орієнтації є питання національних меншин?

Відповідь проста. Реальною метою згаданого Форуму за ініціативи партії «Розумна сила» є не розширення електорату за рахунок національних меншин, а тим більше вирішення їхніх питань. Захід є нічим іншим, а ніж проплаченою з Росії інформаційною акцією, спрямованою на штучну актуалізацію вже вирішеного мовного питання, неіснуючого порушення прав національних меншин, демонстрацією надуманої міжнаціональної нетерпимості в Україні.

У прес-релізі організатори не вказали, що в резолюції, окрім мовних питань та участі національних меншин в управлінні державою, планують запропонувати створення національно-культурних автономій з перспективою їхнього виходу зі складу України, бо у сьогоднішніх умовах Українська держава нібито «не дає можливості нормально розвиватися громадянам неукраїнської національності».

Замовчують «розумні екс-менти-прокурори» також про факт отримання напередодні через «Сбербанк Росії» на проведення форуму авансу в сумі 40 тис. доларів, яку деякі члени «Розумної» сили» називають «грантом Європейського Союзу на підтримку національних меншин та розвиток взаємозв’язків з країнами ЄС».  

Отже, підведемо невеликий підсумок. Починаючи з 2013 року український народ воює з Росією та її 5-ю колоною в Україні за свободу і повноправне членство у сім’ї європейських держав. Однак, партія «Розумна сила», яка виступає проти євроінтеграції України та за зближення з Росією, організовує «Форум національних меншин України». При цьому, основними гостями заходу виступають лідери болгарської, грецької, румунської, угорської, польської національних меншин, які є фактично мостом між Україною та відповідно Грецією, Румунією, Болгарією тощо, яким організатори хочуть запропонувати своїми руками ослабити нашу державу та у перспективі розірвати її на дрібні маріонеткові територіальні  утворення, підконтрольні Росії, на кшталт Придністров’я, Абхазії тощо.

 Тож правоохоронці, міська влада і адміністрація готелю «Хілтон» не повинні допустити проведення «Форуму національних меншин України». Самі ж представники національних меншин повинні пам’ятати, що участь у кожному такого роду заході лише віддаляє нас від Греції, Болгарії, Угорщини і приближує до корупції та бандитизму часів Януковича.

Фелікс Рупіцький,

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-