У Бершаді для особливої малечі відкрили інклюзивний майданчик

У Бершаді для особливої малечі відкрили інклюзивний майданчик

Укрінформ
У Бершаді на Вінниччині  за участі голови ОДА Валерія Коровія відкрили інклюзивний майданчик для діток з особливими потребами. 
«Це насправді надзвичайно важлива подія. Коли ми бачимо тісне єднання дітей, як вони разом зростають, як поважають одне одного, серце переповнюють глибинні почуття любові та підтримки. І я хотів би щиро подякувати всім причетним до реалізації цього проекту», -  звернувся  з вітальним словом до місцевих жителів голова облдержадміністрації Валерій Коровій. 
Керівник Вінниччини зазначив, що питанням інклюзії дуже активно займається Дружина Президента України Марина Порошенко, та зауважив, що сьогодні у Вінницькій області реалізується окрема програма по роботі з дітками, які мають особливі потреби. 
Відкриття спеціально облаштованого інклюзивного майданчика дозволить дітям з особливими потребами, які відвідують кабінет відновного лікування у Бершадській окружній лікарні інтенсивного лікування, не лише відпочивати у своєму колі, а й завдяки його універсальності спілкуватися та розважатися зі своїми однолітками із дошкільних навчальних закладів міста. Контакти зі звичайними дітьми справляють на маленьких «візочників»  великий терапевтичний ефект, який є дуже важливим для соціальної адаптації малечі з інвалідністю. 
Також майданчик сприяє соціальному формуванню готовності дітей до самостійного самообслуговування, забезпечує рівні можливості для фізичних вправ, розвитку сенсомоторики, відпочинку, ігор, дає можливість поліпшити фізичний розвиток дітей з особливими потребами.
Проект, підготовлений районною ГО «Об’єднання людей з   інвалідністю» «Від  серця до  серця», став переможцем програми компанії «Монсанто Україна». На його реалізацію компанія спрямувала 150 тисяч гривень. 50 тисяч гривень на облаштування майданчика виділено з районного бюджету, а ще 30 тисяч надала ГО «Соціальний  центр МХП».
В урочистому відкритті інклюзивного також взяли участь народний депутат України Микола Кучер, керівники району та міста, голова ГО «Об’єднання людей з інвалідністю» «Від серця до серця» Людмила Попова,  а також представник проекту «Монстанто Україна» Наталія Цуман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-