Вінниця вперше приймає фестиваль «Дні Японії»

Вінниця вперше приймає фестиваль «Дні Японії»

Укрінформ
У п’ятницю в Вінниці вперше в рамках року Японії в Україні  стартував фестиваль «Дні Японії». 
Участь в урочистостях з нагоди відкриття фесту взяв Надзвичайний та Повноважний посол Японії в Україні Шігекі Сумі.
«Що стосується про ведення у Вінниці «Днів Японії», - для нас це дуже почесно. В принципі, ми мало знаємо про культуру Японії. Саме такі заходи допомагають розкрити нам більше і розуміти, що собою представляє ця далекосхідна країна, яка з одного боку дотримується певних вікових традицій, і, разом з тим, є країною високих технологій. За час фестивалю в місті працюватимуть локації, де будуть представлені і японська культура, і технології. В рамках фестивалю вже відбувся бізнес-форум , де шановні представники поважних японських компаній розповіли про те, як ведеться бізнес у Японії.  Маю надію, що вінничанам сподобається проведення цих днів», - сказав на прес-конференції з нагоди відкриття «Днів Японії у Вінниці» вінницький міський голова Сергій Моргунов.
Вінниця стала четвертим українським містом, де проводиться такий фестиваль – після Львова, Одеси та Дніпра. На думку організаторів, його поправу можна назвати особливим – не тільки через різноманітність та масштаб програми, а й через те, що він є одним з найбільших заходів у програмі року Японії в Україні.
«Мені дуже приємно, що ми відкриваємо сьогодні фестиваль «Дні Японії у Вінниці». Він буде відбуватися протягом трьох днів. Ми святкуємо цьогоріч 25 років встановлення дипломатичних відносин між  Україною та Японією, а також маємо рік Японії в Україні. 
Дуже приємно, що ми опісля прес-конференції їдемо висаджувати сакури, і це дуже символічна подія. Я сподіваюся, що вінничани зможуть кожного року навесні приходити і дивитися на квітучі сакури і пригадувати дружні стосунки між нашими країнами», - сказав надзвичайний і повноважний посол Японії в Україні Шігекі Сумі.
Весною посол Японії  вже відвідував Вінницю. Тоді він подарував місту сертифікат на 80 сакур. Сьогодні він разом із керівниками міста та області посадив ці деревця, що символізують Японію, на алеї поблизу пам’ятника ліквідаторам аварії на ЧАЕС. Для «українсько-японської» алеї обрано саме це місце, позаяк обидва народи поєднують техногенні трагедії – аварія на ЧАЕС 1986 року та на Фукусімській атомній електростанції 2011-го.
У рамках «Днів Японії» у Вінниці відбувся бізнес-форму, в якому взяли участь топ-менеджери провідних японських компаній, котрі працюють в Україні. Цей захід – складова економічної частини фестивалю, покликаний налагоджувати взаємини між діловими колами обох країн.
Що ж стосується культурної програми фестивалю, то упродовж трьох днів на гостей  та учасників дійства  чекають демонстрації японських бойових мистецтв, а також таких прикладних мистецтв, як ікебана та чайна церемонія у виконанні єдиних в Україні офіційних представників найстаріших японських шкіл.
У програмі «Днів Японії у Вінниці» також  концерт неперевершених японських артистів, лекції про освіту, інновації, подорожі та культуру. 
Усі, хто цікавиться Японією, зможуть відвідати  майстер-класи з каліграфії, оріґамі, мистецтва декоративної упаковки і не тільки. Крім того, у місто вперше одночасно завітають виставки колекційного японського одягу, ляльок, каліграфії, ремісничих виробів, гравюр, кераміки, це вже навіть не згадуючи про численні фотовиставки. 
Загалом, у рамках фесту працюватимуть 6 локацій,  де з відвідувачами спілкуватимутьсь понад  30 майстрів, не менше 100 учасників, 10 виставок, більше 400 різнопланових експонатів та десятки різноманітних активностей. 
Фестиваль триватиме з 3 по 5 листопада.  «Дні Японії у Вінниці» проводиться за підтримки Посольства Японії в Україні та Вінницької міської ради. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-