Ноутбук в якості заміни повноцінного офісного комп'ютера : чи можливо це?

Ноутбук в якості заміни повноцінного офісного комп'ютера : чи можливо це?

Укрінформ

Сучасне офісне середовище - дуже мобільний простір, що припускає часті відрядження і відсутність персоналу з робочих питань. Глобалізація сучасного ринку і широке поширення транснаціональних корпорацій призводить до того, що керівники середньої і вищої ланки вимушені регулярно працювати видалено, вирушати у відрядження, а також влаштовувати наради в кімнатах для перемовин.

Сучасні "мітинги" рідко проходять без супроводу барвистої презентації, тому сучасні ноутбуки HP (чи будь-якої іншої марки) - один з найважливіших інструментів для повноцінної роботи.

З урахуванням усього вищесказаного, багато співробітників великих компаній переходять на ноутбук в якості повноцінної заміни робочого комп'ютера. Плюси подібного рішення очевидні: така техніка мобільна, її можна легко переносити між кабінетами, при необхідності забрати додому або в ділову поїздку. При цьому гарантований цілодобовий доступ до робочих документів і матеріалів, немає необхідності реєструватися в сервісах "хмарного зберігання" даних, а також носити з собою флеш-карту з найбільш важливими відомостями.

При цьому, для повноцінної заміни робочого комп'ютера, ноутбук повинен мати декілька важливих характеристик, а в процесі роботи повинні використовуватися основні програми.

У яких випадках ноутбук зможе замінити офісний комп'ютер?

1. Якщо в роботі використовуються стандартні офісні програми, такі як Word і Excel, що не вимагають величезних об'ємів оперативної пам'яті і великого розміру монітора. Найчастіше ноутбук - це потужний пристрій, що лише трохи поступається за своїми характеристиками стаціонарному комп'ютеру. Проте, робота звукорежисера, дизайнера, і представника інших спеціальностей, пов'язаних із використанням складних ресурсоємних програм, зажадають більш серйозного оснащення, яким може похвалитися далеко не кожен ноутбук.

2. Якщо основна функція комп'ютера - це комунікація за допомогою месенджерів, електронної пошти і подібних програм. Наприклад, праця координатора відділу припускає оперативний зв'язок з іншими співробітниками, при цьому не потрібно використання будь-яких спеціалізованих потужних програм.

Таким чином, ноутбук підійде в якості заміни для офісних працівників загального профілю, які інтенсивно працюють з текстовими документами і розрахунковими таблицями, а також витрачають чималий робочий час на перегляд і обробку кореспонденції. Варто зазначити, що більшість сучасних компаній використовують фахівців широкого профілю на нижчих і середніх посадах, тому якісний і потужний ноутбук потрібен кожному співробітникові офісу.

З іншого боку, творчі працівники, що використовують спеціальні програми, потребують серйозних потужностей, які не завжди зможе забезпечити стандартний ноутбук в середній ціновій категорії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-