Різновиди пристроїв для очищення води

Різновиди пристроїв для очищення води

Укрінформ

Як для будинку, так і для промислових підприємств пропонується велика кількість пристроїв, головною функцією яких є очищення води. Розібратися в такому різноманітті досить складно.

Однак якщо розібратися з тим, яким буває фільтр для води у всіх своїх різновидах, вибір спроститься.

Основні види і особливості

  • Фільтри зворотного осмосу

Технологія пристроїв дозволяє їх використовувати як в домашніх умовах, так і на промислових підприємствах. Відрізняються якісним і глибоким очищенням. Завдяки цьому їх також застосовують у фармацевтиці, медицині, електроніці.

  • Проточні

Представляють собою систему, яка традиційно встановлюється під раковину або ж у безпосередній близькості до неї. Для виведення очищеної води монтується окремий кран.

  • Глечики

Один із найбільш популярних і доступних варіантів. Простий у використанні і являє собою глечик, в якому в якості очисного елемента розташовується вугільний картридж.

  • Комплексне очищення

Використовується для усунення таких забруднювачів, як залізо, механічні домішки, органічні сполуки, солі. На виході — не тільки чиста, але і приємна за смаковими характеристиками вода.

  • Механічні

Цей пристрій має ще одну назву — фільтр грубого очищення. Його основне завдання полягає у видаленні піску, іржі, зважених часток. Це дозволить збільшити термін служби побутової техніки, систему подачі води.

  • Фільтри-пом'якшувачі

Використовуються в тому випадку, якщо необхідно знизити жорсткість, яка часто завищена в міській системі водопостачання.

  • Фільтри для видалення заліза

Дозволяють привести в норму вміст заліза в питній воді. Фільтри можна монтувати як у квартирах, так і в приватних будинках.

  • Вугільні

Універсальний варіант, який може впоратися з великим списком забруднень, в числі яких іржа, бруд, органіка, неприємний смак і запах.

  • Фільтри від накипу

Використовуються для захисту побутової техніки від накипу.

  • Ультрафіолетові знезаражувачі

У такому типі пристроїв використовується ультрафіолетове випромінювання, яке прибере з води хвороботворних бактерій і мікробів, стабілізує її та зробить більш смачною.

Фільтри для води — обов'язкові пристрої для тих, хто хоче отримувати очищену і корисну воду, а також продовжити термін служби побутових приладів. Щоб вибрати оптимальний, необхідно визначитися, де він буде використовуватися, чи буде це мобільний «глечик» або комплексна система очищення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-