Вінниччина виборола першість в рейтингу областей з найкращим бізнес-кліматом

Вінниччина виборола першість в рейтингу областей з найкращим бізнес-кліматом

Укрінформ
Вінниччина посіла перше місце у рейтингу  областей України з найкращим бізнес-кліматом.
Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА(http://vin.gov.ua/news/ostanni-novyny/6259-vinnychchyna-posila-pershe-mistse-za-reitynhom-oblastei-ukrainy-z-naikrashchym-biznes-klimatom).
«Вінницька область посіла перше місце серед регіонів України в щорічному рейтингу ділового клімату і стала єдиною областю, де підприємці позитивно оцінили поточний стан ділового середовища. Також на Вінниччині зафіксовано найвищі довгострокові очікування серед всіх регіонів України», - йдеться у повідомленні.
Зазначається, що про лідерів рейтингу  повідомили експерти Інституту економічних досліджень та політичних консультацій (ІЕД) на заключній конференції Програми USAID «Лідерство в економічному врядуванні» (ЛЕВ). Рейтинг є частиною «Щорічної оцінки ділового клімату» (Annual Business Climate Assessment або ABCA), флагманського проекту Програми, який ІЕД підготував у 2016 та 2017 роках.
Рейтинг регіонального індексу ділового клімату для всіх областей України склали на основі опитування підприємців щодо 4 критеріїв: якість ділового середовища, поточна бізнес активність, довготривала бізнес активність та оцінка основних 3 регуляторних процедур (реєстрації, податкового адміністрування, перевірок).
Згідно з дослідженням, окрім Вінницької, до топ-5 областей з найкращим бізнес-кліматом в Україні увійшли Львівська, Рівненська, Тернопільська та Закарпатська області.
Найгірші результати зафіксовано у Харківській області з найнижчою оцінкою ділового середовища,в Луганській області, де індекс регуляторних процедур виявився вищим, та Донецькій області з низькою поточною діловою активністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-