Залучений у Вінницю інвестор UBC GROUP забезпечить роботою 1200 городян

Залучений у Вінницю інвестор UBC GROUP забезпечить роботою 1200 городян

Укрінформ
У Вінниці навесні наступного року введуть в експлуатацію першу чергу заводу з виготовлення холодильного обладнання UBC GROUP на 1200 робочих місць, який будується «Українською пивною компанією» на території індустріального парку «Вінницький кластер холодильного машинобудування».
 Будмайданчик підприємства відвідали голова державної адміністрації Валерій Коровій і міський голова Сергій Моргунов. Про це повідомляє департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради.
«Загальноекономічна ситуація після Революції Гідності була складною. Ви всі пам’ятаєте, які події тоді відбувалися – анексія Криму, ситуація на Сході. Тому для нас, коли звернулася така потужна компанія, було приємною несподіванкою. І навіть не вірилося, що за три роки ми дійдемо до відкриття цього заводу, початку роботи першої черги. Саме головне – це створення нових робочих місць. Ми сьогодні маємо два індустріальні парки, а це серозна перспектива по розвитку промислового виробництва і залучення інвестицій для міста та регіону загалом»,  - каже вінницький міський голова Сергій Моргунов. 
На підприємстві вироблятимуть морозильні лари та холодильні шафи для відомих світових компаній, таких як Coca-cola, Pepsi, Carlsberg та інших.  

Підприємство вже розпочало підбір персоналу і веде активні перемовини з вінницькими вишами та професійно-технічними училищами щодо замовлення з підготовки кадрів.  Загалом, на заводі холодильного обладнання UBC GROUP планується створити 1200 нових робочих місць. До середини наступного року на роботу вже візьмуть 500 робітників.

«Весь обсяг робіт сьогодні зроблено на 60-70 %, працюємо в плановому графіку. До кінця року буде закінчено всі зовнішні роботи, і на початку наступного року ми вже приймаємо технологічне обладнання. Навесні плануємо запустити завод в тестовому режимі», - розповідає директор UBC Cool Валентин Коваленко. 
Підрозділ «UBC Сool»  є лідером в світі з випуску охолоджувачів, є найбільшим в Україні і другим в Східній Європі виробником холодильних шаф. Інвестиції у вінницький завод складатимуть до 10 млн. євро.
«Цей індустріальний парк має надзвичайне стратегічне значення для розвитку Вінниці на найближчі 30-50 років. Дуже приємно, що ми робимо ці перші кроки, враховуючи те, що ситуація в країні є непростою в частині промислового виробництва. Такого роду підприємства, це не просто промислова індустрія як така. Це те підприємство, яке біля себе через мультиплікатор створює велику кількість додаткових робочих місць. За нашими підрахунками, одне робоче місце в галузі машинобудування створює навколо себе більше п’яти робочих місць в інших видах бізнесу. Це будівництво, логістика, сфера послуг. А для нас надзвичайно важливим є те, що такі компанії дають можливість концентруватись тут висококваліфікованому менеджменту, який буде розвиватись і формувати нову професійну еліту тих компаній, які працюють на експорт, які вміють працювати з потужними компаніями», - розповідає Валері Коровій. 
При будівництві заводу використовуються найсучасніші технології, в тому числі і з енергозбереження, тому компанія і називається «ГрінКул» - зелений холод. Директор компанії розповів, що на базі заводу буде встановлено також унікальну лабораторію, всередині якої можна буде створити будь-які кліматичні умови земної кулі. Враховуючи, що підприємство працює на експорт для різних країн, в тому числі Африки, Латинської Америки, в лабораторії буде проводитись тестування та аудит техніки саме для тих кліматичних зон. На даний час лабораторія вже замовлена, її вартість сягатиме більше мільйона євро. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-