Військовий парад до 26-ої річниці Незалежності України. Інфографіка

Військовий парад до 26-ої річниці Незалежності України. Інфографіка

Укрінформ

Українців на параді на День Незалежності, який пройде у Києві 24 серпня, очікує багато сюрпризів, пов'язаних з історією та традиціями Українського війська часів Армії Української Народної Республіки. Відтак Укрінформ підготував інфографіку з основними даними про парад.

В урочистих заходах з нагоди святкування 26-річниці Незалежності України візьмуть участь близько 4,5 тисяч військовослужбовців представників Збройних Сил України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, співробітників Національної поліції України. В пішому марші братимуть участь близько 3100 осіб і ще півтисячі - учасники військових оркестрів.

Група прапороносців у новій церемоніальній формі вперше вийдуть із прапором Першого Українського козацького полку імені Богдана Хмельницького, який у 1917 році брав участь у параді на вулиці Хрещатик. На параді також пронесуть бойовий прапор Третьої Залізної стрілецької дивізії Армії УНР.

У військовому параді братимуть участь близько 10 підрозділів з різних країн (Великої Британії, Грузії, Канади, Литви, Молдови, Польщі, США, а також знаменні групи Латвії, Румунії, Естонії), 9 із яких — члени Північноатлантичного Альянсу. На урочистості запрошені закордонні партнери, представники оборонних відомств і 11 делегацій Міністерств оборони країн-партнерів (Грузії, Литви, Латвії, Молдови, Польщі, Румунії, Туреччини, Чорногорії, Естонії, США та Великої Британії).

Зведений духовий оркестр виконає запорізький марш для урочистих військових подій, написаний композитором Миколою Лисенком, який використовувала Армія Української Народної Республіки.

Під час військового параду військовослужбовці Збройних Сил України продемонструють оновлені зразки форми одягу для роти Почесної варти. 

Також цього року під час урочистостей діятиме статична виставка військової техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-