Люта спека, бабусі-йоги, день ВДВ  та

Люта спека, бабусі-йоги, день ВДВ та "упоротий лис"

Фото тижня
Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.

Серпень приніс в Україну справжню літню спеку. У столиці температура навіть "відзначилася" двома рекордами. За даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії, 2 серпня середньодобова температура повітря у Києві сягнула +28,9°С, таким чином було на 0,6°С перевищено попередній температурний рекорд для цього дня, встановлений 2010 року. А ніч на 3 серпня взагалі виявилася найтеплішою за 137 років метеорологічних спостережень у столиці.

Потерпаючи від "пекельної" температури, містяни хлюпаються у фонтанах та охолоджуються у водоймах, часом заборонених для купання.  У Миколаєві ж креативно підійшли до боротьби зі спекою, встановивши в середмісті "душ". Усі охочі можуть пройтися крізь рамку з розпилювачами, щоб поліпшити свій стан. 

Цього тижня додому тріумфально повернулися спортсмени, які представляли Україну на XXIII літніх Дефлімпійських іграх у турецькому місті Самсун. Упродовж 13 днів "синьо-жовті" здобули 99 нагород: 21 золоту, 42 срібні та 36 бронзових медалей, посівши друге загальнокомандне місце серед 90 країн-учасниць. На фото: зустріч дефлімпійців у Полтаві.

Парашутні шоу, бойові мистецтва на показ і вшанування пам'яті загиблих в АТО: в середу, 2 серпня, Україна відзначила день Високомобільних десантних військ ЗСУ. Так, на одеському іподромі всі охочі могли спостерігати за парашутним десантуванням майстрів зі стрибків. Перший парашутист влаштував феєрверк у небі, інші учасники стрибали з прапорами і червоними димовими шашками.

У Дніпрі ж багато учасників заходів до дня ВДВ прийшли з дітьми.

Від початку тижня в зоні проведення АТО унаслідок порушення бойовиками перемир'я один український боєць загинув, семеро отримали поранення та травми. Ситуація загострилася у вівторок: російсько-терористичні угруповання суттєво активізували обстріли та застосовували заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Українські військові відкривали вогонь у відповідь на найбільш зухвалі збройні провокації з боку ворога.

А тим часом в небо над Одесою полетіли понад 7 тисяч залпів – на території Одеського морського вокзалу відбувся Фестиваль феєрверків. Рукотворні яскраві спалахи конкурували з блискавками – глядачів заходу щедро поливала злива.

Уже наступного дня в небо над Чорним морем злітали учасники змагань у рамках міні-фестивалю зі стрибків у воду на велосипедах Pride Jumping Fest 2017. Принаймні намагалися. Десятки екстремалів зі всієї України, виконуючи складні акробатичні трюки на одеському пляжі "Ланжерон", боролися за головний приз – 10 тис. грн.

На іншій міській локації вправлялися в екстремальній їзді учасники третього етапу чемпіонату України з дрифтингу Belshina Drift Championship of Ukraine 2017.

А на заході України провели традиційну, восьму за ліком, "Ужгородську регату". Свято встановило рекорд щодо кількості учасників та масовості: 25 екіпажів позмагалися на Ужі в швидкості й дотепності.

Глядачі дійства не могли відірвати очі від яскравих перегонів. Особливо пильно стежили за міським головою Богданом Андріївим, який змагався на "кораблі" під назвою "Ужгородський замок".

На Київщині ж дивували творці фестивалю морозива, що відбувся на території аутлет-містечка в селі Ходосівка. Серед диво-"експонатів" – так зване азотне морозиво.

Не менше захоплення викликає звичайний заморожений солодкий десерт у дітей селища Новолуганське Бахмутського району Донеччини.

Тим часом на Закарпатті вперше відзначили свято мисливців. Масштабне дійство зібрало в селі Шаланки, що на Виноградівщині, не тільки закарпатців, а й гостей з-за кордону.  Хтось приїхав похизуватися досягненнями, хтось зі своїми собаками, а хтось – показати, на що здатен як кухар. 

Крім того, таксидермісти презентували свої найкращі експонати та сучасні методи оформлення трофеїв.

Коли розчаруванню немає меж: рахунок 4:0 на користь суперника – СК "Дніпро-1" – неабияк засмутив гравців ФК "Таврія-Сімферополь" (Херсон). Так завершився матч 3-го туру чемпіонату України з футболу серед команд другої ліги сезону 2017/18 у групі "Б".

Квиток до метро: на станції київського метрополітену "Кловська" впровадили новий механізм оплати проїзду – за допомогою квитка з QR-кодом, який можна придбати у спеціальних автоматах. Це – ще один етап прощання з жетонами у столиці. Тестуватимуть такий режим оплати два місяці, після чого проект планують запровадити на інших станціях. Наступними smart-станціями метро стануть "Університет", "Дружби народів", "Либідська" та "Політехнічний інститут".

Йога-студія, танцювальний майданчик, барна стійка зі старого УАЗа, зона "похитування" з кріслами-гойдалками – на території столичного Гідропарку відкрили першу в Україні безкоштовну культурно-розважальну платформу для пенсіонерів "Кіно-Сад "Життєлюб". Він з'явився на місці колишнього занедбаного літнього кінотеатру. Вхід для людей старшого віку – безкоштовний. А ось молодь зможе відвідати майданчик тільки у супроводі родичів або знайомих похилого віку.

Таборова композиція: тим часом наймолодші продовжують активно проводити дозвілля в літніх таборах. На фото – "амуніція" відпочивальників дитячого наметового табору "Життя" на березі Київського водосховища біля села Лютіж. 

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Експонати виставки скляних скульптур "Любовні геометрії" французького митця Жан-Мішеля Отоніеля на території церкви святої Анни у французькому Монпельє.

Соняшники квітнуть у полі поблизу міста Авдіївка на Донеччині.

Клишоногі "святкують" День ведмедя у Київському зоологічному парку.

Патрульні поліцейські під час публічного рейду місцями стихійної торгівлі на території одного із вуличних ринків Запоріжжя.

Випускники кафедри військової підготовки військового факультету НТУ "ХПІ" під час урочистої церемонії складання присяги на вірність народу України в Харкові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-