Виставки, концерти, чайні церемонії - триває рік Японії в Україні. Інфографіка

Виставки, концерти, чайні церемонії - триває рік Японії в Україні. Інфографіка

Укрінформ

Міністерство інформаційної політики України та Посольство Японії в Україні продовжують інформувати про події, що відбуваються в нашій державі в рамках Року Японії в Україні.

ІА «Укрінформ» підготувало інфографіку про заходи, в основному заплановані Посольством Японії на серпень-жовтень.

Керівник сектору медіакомунікацій МІП Марина Соботюк повідомила, що за півроку українці відвідали досить багато заходів, пов’язаних із культурою Японії. Заходи організовувало переважно Посольство, щоб донести свої культурні й історичні цінності дружнім українцям, а також місцеві органи самоурядування, музеї та бібліотеки зі залученням прихильників японської культури. «Ми так само готуємо для японців інформаційні твори, аби популяризувати й українські цінності та особливості. Такою обізнаністю один про одного, ми не лише встановлюватимемо дружні стосунки, а й створимо підґрунтя для розвитку тісних взаємин», - зазначила Марина Соботюк.

В свою чергу, політичний аташе Посольства Японії пан Хірано Такаші анонсував, що невдовзі в Києві відбудеться його власна фотовиставка за підтримки Фонду «Ізоляція» (IZONE). «Мета фотовиставки – ознайомитися зі сучасним японським фотомистецтвом. Ці фото не є класичним зразком якогось традиційного іміджу Японії, а виключно реалізація моєї власної мистецької ініціативи. А також ця виставка буде першою співпрацею Посольства Японії та арт-платформи «Ізоляція», унікальної групи людей, більшість яких евакуйована з міста Донецьк».

Зазначимо, що Посольство Японії продовжує запрошувати до участі у фотоконкурсі «Рік Японії в Україні». Нагадаємо, згідно з Указом Президента України Петра Порошенка, з метою активізації двостороннього співробітництва, зміцнення зв'язків між Україною та Японією, 2017 рік оголошено Роком Японії в Україні. Відтак, МІП спільно з Посольством Японії в Україні планують інформувати суспільство про ряд заходів, які допоможуть ознайомити українців з культурою, традиціями, та історією Японії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-