Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Фронтові літургії й молитви: наша сила - у Правді

Фронтові літургії й молитви: наша сила - у Правді

Укрінформ
Сіючи зерно Любові до Бога та України, ми закладаємо фундамент майбутньої Української Держави

​НАША СИЛА У ПРАВДІ !!!

Минулий наш виїзд на лінію фронту виявився по особливому яскравим.

Тема виїзду була “Свята П’ятидесятниця – Утвердження Української Державотворчої ідеї”.

Фронтові літургії та молитви, безліч духовно-патріотичних, лекційних розмов виховного характеру, під час котрих ми з воїнами роздумували над значимістю сходження Святого Духу на апостолів, котрі, прийнявши його ревно, проповідували Святе Євангеліє, не жаліючи навіть свого життя во ім’я торжества Божої Правди та розбудови церкви Христової.

Також проводили паралелі між сьогоденням, коли Українські воїни, надхненні Святим Духом, ведуть кровопролитну боротьбу із московським безбожницьким окупаційним режимом. Не жаліючи свого життя, ведуть боротьбу во ім’я Торжества Божої Правди на Українській землі та захисту і розбудови Української Держави.

Працювали на базі, ВОПах та передових позиціях батальйону ім. генерала Кульчицького, також мали можливість навідатися до воїнів 24-бригади ЗСУ (Залізна бригада).

Робота капелана-виховника поєдналася із патріотичними піснями сучасного фронтового кобзаря, заступника комбата по роботі з особовим складом Володимира Пастушка (друг Пісня, бат. Імені Кульчицького). Це надало особливого шарму, піднімаючи патріотичний дух воїнів.

Участь у посвяті пам’ятного знака наших загиблих воїнів поблизу Сіверська вчергове навіяла роздуми про величну та болючу жертву нашого народу. Ціна кривава, ціна Свободи: - Сердечна молитва підносилася до небес за тих, хто життя своє поклав на вівтар боротьби за Свободу.

Особливу корисною була робота з дітьми та молоддю, котру ми провадили за дорученням комбата ім. генерала Кульчицького Віктора Толочко у селі Бугаївка Ізюмського району що на Харківщині.

І духовні науки, і патріотично-виховні майстер-класи, під час яких діти власноруч перетворювали носій смерті на символ краси і життя, елементами трипільських орнаментів прикрашаючи гільзи та перетворюючи їх на свічку Миру.

А націоналістичні мелодіїї друга “Пісні” пробуджували козацький дух у їхніх дитячих сердечках.

Хочу підкреслити, що інформаційно-виховна робота з юнацтвом, воїнами та населенням загалом зараз має особливу потребу, і являється свого роду місійною працею: сіючи зерно Любові до Бога та України, ми закладаємо фундамент майбутньої Української Держави. Особливо це стосується східних теренів, де “рузький мір“ особливо пустив своє отруйне коріння.

Натхненні словами подяки із вуст воїнів, дітей, вчителів та народу загалом, особливо після всюдисущої спільної молитви  “ВЕРВИЦЯ ПЕРЕМОГИ”,  активно готуємося до наступного виїзду.

СЛАВА УКРАЇНІ !!!

ІСУСЕ, БЛАГОСЛОВИ НАС ПЕРЕМОГОЮ !!!

Капелан Микола Мединський, керівник громадської організації “Фронтова капеланія Шлях Єднання”, клірик Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ.

Автор фото: Іванна-Калина Костюк.

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-