Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

З війни - до миру

З війни - до миру

Блоги
Укрінформ
Представляючи ГО “Фронтова капеланія Шлях Єднання”, мав чудову нагоду провести майстер-клас “Полум’я Звитяги”

Життя на Українській землі - "Життя достойне, життя у своїй “РІДНІЙ ХАТІ” – як вчив наш духовний батько Андрей Шептицький.

Життя, котре, оберігаючи багато синів та дочок України, пройшли справжнє пекло на східному фронті. Приносили жертву во ім’я Перемоги, миру та добробуту нашого народу. Хтось здоровля, а багато і своє життя. Приносять до сих пір у жертву найвищий дарунок даний Богом людині, своє життя. У невизнаній війні приносять заради того, щоб ми із вами жили. Та і сам Христос дає себе у відкупительну жертву любові, щоб дарувати життя людству.

Родиний фестиваль МИРУ для ветеранів АТО - "Зустрінемось! З війни - до миру", що відбувся 27 травня 2017 року у Києві на виставковому центрі, дав можливість зустрітися багатьом побратимам та родинам воїнів, вчергове пригадати суспільству - яка ж насправді ціна майбутнього Миру на нашій землі.

Незабутній колорит надали фестивалю виступи багатьох артистів та різні змаги для дітей та юнацтва, влаштовані організаторами. (Б.Ф “Чисте небо”, Б.Ф”Олени Коннової” та багато інших). Майстер класи, що проводилися художниками-волонтерами - Валентиною Слюсар та іншими майстрами прикладного та народного мистецтва прививали присутнім дітям, юнацтву та всім бажаючим любов та зацікавлення українським мистецтвом та народною творчістю, що складає вагомий пласт нашої традиції та звичаю.

Представляючи ГО “Фронтова капеланія Шлях Єднання”, я особисто також мав чудову нагоду провести майстер-клас “Полум’я Звитяги”. Разом із дітьми фронтовиків, загиблих воїнів, та іншими бажаючими ми перетворили гільзи (носій смерті) на свічки (символ віри і життя). Розписали їх мотивами трипільського орнаменту, що символічно читається як “жертва во ім’я життя”. Також перед іконою “Богородиця Єднання” у короткій молитві духовно поєдналися із цілими поколіннями борців за Свободу.

Після ознайомлення присутніх із молитовною спільнотою “Вервиця Перемоги”, всі відчули єдність Українського духу, що поєднує українців незалежно від місця знаходження - чи то на фронті, чи на рідних теренах, чи в діаспорі за кордоном.

На завершення всі учасники майстер-класу заливши натуральним воском власноруч росписані гільзи – свічечки, бережно, як дорогоцінну річ що стане сімейною реліквією, понесли до своїх родин та домівок.

Микола Мединський
Автори фото Іванна-Калина Костюк, Сергій Лисенко

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-