Двері у безвіз, проводи русалок і  чемпіонські стрибки

Двері у безвіз, проводи русалок і чемпіонські стрибки

Фото тижня
Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.

Цей день нарешті настав: 11 червня назавжди закарбується в українській історії як момент повернення до об’єднаної Європи. Символічні двері до ЄС без віз на українсько-словацькому кордоні урочисто відкрили президенти країн Петро Порошенко та Андрей Кіска.

За словами нашого гаранта, це остаточний вихід України з російської імперії і повернення до родини європейських народів.

Українці з біометричними паспортами одразу ж почали перевіряти на собі дію довгоочікуваного безвізу – з усмішкою на вустах.

Тим часом у Харкові активісти пікетували генеральне консульство країни-агресора, що усіма засобами намагалася не допустити отримання Україною безвізового режиму з ЄС. Протестуючи проти окупації Криму та частини Донбасу, учасники акції символічно залили червоною фарбою макет української карти.

Червона фарба цього тижня привертала увагу й у Львові. Там завдяки ній облаштували інсталяцію проекту українського сучасного мистецтва Show Promise в місцевому палаці мистецтв.

На Поліссі ж вирішили продемонструвати, як у давнину прощалися з весною й зустрічали літо. У селі Прибірськ, що на Київщині, влаштували фестиваль "Чорнобиль Renaissance" й відтворили обряд проводів русалок, яким завершуються Зелені свята. Учасники дійства збирали трави й квіти, щоб вплести їх у вінок.

Із вікон за обрядом спостерігали діти, чимало з них і собі долучилися до стародавніх святкувань.

На завершення дійства зі співами всі попрямували у бік кладовища – як розповідають бабусі, колись вінки кидали на могилки, а дівчина-русалка, яка переховувалася там, вискакувала й переслідувала учасників обряду.

Тиждень спортивний: до Києва з'їхалися стрибуни у воду з усієї Європи, щоб визначити найкращих на континентальній першості. Учасниками змагань стали 123 спортсмени з 23 команд - новий рекорд чемпіонатів Європи. Ареною для проведення став київський Палац водних видів спорту "Ліко-арена".

Натомість у Дніпрі провели легкоатлетичний турнір "Олімпійське сузір'я Придніпров'я" на призи чемпіонів та призерів Олімпійських ігор. Понад 500 осіб із різних куточків Дніпропетровської області та сусідніх регіонів стали учасниками дебютних змагань. Спортсмени, зокрема, визначали найвправнішого в бігу з бар'єрами, стрибках у довжину та висоту.

У Харкові тим часом організували II Міжнародний фестиваль водного спорту та туризму Water Fest 2017. У заході взяли участь понад 400 поціновувачів водних видів спорту з Києва, Дніпра, Полтави, Сум, Донецької та Харківської областей.

В Одесі ж ганяли на картах під час другого етапу першого відкритого чемпіонату області.

Водночас на майданчику біля стадіону "Арена Львів" Вінницька федерація драгрейсингу і дрифту (VFDD) провела перший етап національної першості з автомобільної дисципліни Drift Competitions of Ukraine.

Не меншу за спортивну наполегливість та запал демонстрували глядачі безкоштовного концерту українського гурту "Океан Ельзи" в Лисичанську. Мчали щодуху займати найкращі місця.

Музиканти гурту на чолі зі Святославом Вакарчуком вийшли на сцену в рамках свого світового турне.

Тим часом на стадіоні "Славутич-Арена" відбувся єдиний в Україні концерт гурту "Машина времени".

В Івано-Франківську протягом 14-18 червня триває Міжнародний фестиваль сучасного мистецтва Porto Franko 2017. Розпочався захід грандіозним театральним шоу "Відкритий порт TO BE" на даху облмуздрамтеатру. Дійство одночасно поєднало в собі елементи рок-концерту, театральної вистави, перформансу й опери.

Водночас на іншій локації фестивалю – в Палаці Потоцьких – відкрилися виставки "Трансгресія. Трансформація. Сепарація" та "Порт'all Permanent liminality". На фото - експонат виставки "Трансгресія. Трансформація. Сепарація".

Майже порожній пляж одного з готельних комплексів Ялти: такий вигляд має початок четвертого нетуристичного сезону в окупантів.

Тим часом активність мандрівників на Західній Україні не згасає. А деяких відчайдухів доводиться й рятувати. Так, двоє туристів заблукали в лісі у Вижницькому районі Чернівецької області, самостійно рухатися не змогли, бо один із них травмував ногу. Шукачам екстриму допомогли вибратися з халепи працівники гірського пошуково-рятувального відділення аварійно-рятувального загону спеціального призначення У ДСНС України в Чернівецькій області.

У середу, 14 червня, в Україні відзначили треті роковини від дня загибелі десантників 25-ї окремої Дніпропетровської повітрянодесантної бригади та екіпажу військово-транспортного літака Іл-76, який бойовики збили при заході на посадку в аеропорту Луганська. На фото: учасники жалобних заходів у Мелітополі.

У Дніпрі також провели жалобну панахиду, під час якої згадали 49 загиблих у катастрофі. Вшанувати жертв трагедії на Алею слави прийшли рідні військових та небайдужі дніпряни.

Тим часом на українсько-російському кордоні тривають роботи з облаштування "Стіни". Вже обладнано 273,5 км протитранспортних ровів, майже 170 кілометрів рокадних доріг і понад 83 кілометри металевого загороджувального паркану, розгорнуто комплекси відеоконтролю та сигналізації. Крім того, тривають роботи з дооблаштування опорних пунктів, інших інженерних споруд. На сьогодні проект реалізовано приблизно на 14%.

А у Дніпрі відбувся марш учасників дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Джура". У заході взяла участь 31 команда – переможці з різних районів області. Діти в парадних одностроях з емблемами, прапорами, хоругвами роїв приїхали до міста, щоб продемонструвати свої уміння, навички та морально-бойові якості.

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Службовий пес на території пункту пропуску "Чоп-Захонь", розташованого на українсько-угорському кордоні.

Символічне кнопкодавство: на Запоріжжі відкрито термінал з відвантаження зернових та олійних культур на річковий транспорт. Символічну кнопку натиснули Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Нідерланди в Україні Кейс Кломпенхаувер, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, Голова Запорізької ОДА Костянтин Бриль та генеральний директор ТОВ СП "Нібулон" Олексій Вадатурський (справа наліво).

Учасниця прес-конференції щодо висловлення недовіри начальникові Управління патрульної поліції в місті Черкаси Олександру Кокобі та його заступникам.

Відвідувачка джазового концерту "Музика вільних людей" в рамках проведення MЗС Open Air 2017 біля будівлі Міністерства закордонних справ України. 

Жінка на території другої рятувальної станції Запоріжжя.

Чоловік вистрибує з човна під час практичних занять міської водолазної служби з відпрацювання дій під час надзвичайних ситуацій на воді на базі другої рятувальної станції Запоріжжя.

Вихованка Київського державного хореографічного училища виконує фрагмент із балету City of Stars на сцені Національної опери України імені Тараса Шевченка.

Інавгураційна сукня дружини Президента України Марини Порошенко, представлена на виставці "IN PROGRESS. Дрес-код України доби Незалежності" у Національному культурно-мистецькому та музейному комплексі "Мистецький Арсенал".

Нічне світило: місяць уповні видніється над дорогою на Київщині.

Іграшкова панда, представлена під час фестивалю подарунків ручної роботи VinArtFest в Експоцентрі Вінницької торгово-промислової палати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-