"Гейзер" у Києві, Ленін-павук і запаморочливі маки

Фото тижня
Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.

Цей тиждень виявився насиченим надзвичайними подіями. Так, уранці 27 травня на станції Нігин Хмельницької області пасажирський поїзд №139 Київ - Кам’янець-Подільський зіткнувся з маневровим локомотивом вантажного поїзда. Внаслідок цього один пасажирський вагон і локомотив зійшли з рейок. Легкі травми отримали шестеро пасажирів, троє з них - діти.

Натомість у понеділок, 29 травня, на Голосіївському проспекті Києва стався масштабний прорив труби, що здійняв догори фонтан води, ґрунту та каміння.

За словами очевидців, струмінь з-під землі був настільки сильним, що сягнув аж сьомого поверху. Унаслідок аварії було понівечено будинок й автомобілі біля нього. Серед людей постраждалих немає.

Вже у середу, 31 травня, прийшла сумна для українців новина: на 85-му році життя помер глава Української греко-католицької церкви у 2005-2011 роках Блаженнійший Любомир (Гузар). Увечері четверга жалобний кортеж з тілом єпископа-емирита прибув до його рідного міста Львова. Тут львів'яни прощатимуться з Блаженнійшим Любомиром Гузаром до суботи. Для цього Архікафедральний собор Святого Юра відкрито і вдень, і вночі. А вже у неділю жалобний кортеж повернеться до Києва, де відбудеться церемонія поховання.

"Мукачівська справа": суд відпустив на поруки чотирьох затриманих бійців Правого сектору, яких підозрюють в участі у стрілянині, що сталася 11 липня 2015 року в Мукачеві. Їх більше не утримуватимуть у СІЗО.

Коли прем’єр зустрічає поїзди: в четвер, 1 червня, Володимир Гройсман відкрив реконструйований залізничний перегін Комиш-Зоря – Волноваха на Донеччині.

Дочекалися тепла: перший день літа – традиційно дитячий. У Вінниці, наприклад, з нагоди Міжнародного дня захисту дітей розваги для малечі з багатодітних сімей та сиріт влаштували в місцевому мотузковому парку.

А Ужгородський замок запросив дітей з будинків сімейного типу Закарпаття.  Крім екскурсії, зокрема, була розважальна програма від акторів театру ляльок "Бавка".

Також в Ужгороді працював осередок неформальної освіти та дозвілля для малечі "Фортеця". Тут і вчилися прекрасному,

і випробовували свої фізичні сили.

Знання зайвими не бувають, а вчитися ніколи не рано, тож ця малеча під час свята "Happy літо!", організованого в Миколаєві, вирішила освоїти користування вогнегасником. А щоб краще впоратися із завданням та вжитися в роль, приміряла пожежний шолом. Усю амуніцію надали рятувальники Миколаївщини, які долучилися до заходу центральної міської бібліотеки ім. Ш. Кобера та В. Хоменко.

Тим часом на харківській площі Свободи дві тисячі дітей співали світові хіти за мир і створювали хореографічні картинки на тему миру. У масштабному дійстві взяли участь симфонічний оркестр Prime-Orchestra, 600 юних музикантів, стільки ж вихованців хореографічних шкіл і 900 школярів.

У Подільському зоопарку, що у Вінниці, для малечі влаштували триденну обласну акцію "Подорож у дитячий світ". Своєрідними "гідами" під час мандрівки стали місцеві жителі – представники тваринного світу.

Тим часом в Одесі визирають перших туристів літнього сезону. Відпочивальників на пляжах ще небагато – купатися прохолодно. Зате є змога порелаксувати та погрітися на сонечку.

Цього тижня свій ювілей відзначила наймасштабніша спортивно-благодійна акція в Україні "Пробіг під каштанами": його провели вже 25-й раз. Участь узяли понад 10 тисяч людей. Загалом у програмі було п'ять забігів: для спортсменів, забіг мужніх, пробіг в ходунках, дитячий забіг і благодійний.

Оцінювали переваги активного руху й у Вінниці в рамках щорічного загальноміського пробігу "Вінниця біжить". Загалом в акції взяли участь близько 4 тис. людей. Вони могли обрати для себе одну з двох дистанцій: 1 або 9 км.

Вихідні ж в українців пройшли під знаком двоколісних. Так, в Одесі малеча всілася на біговели, толокари, самокати й велосипеди, щоб взяти участь у змаганнях "Веселі гонки".

Щоправда, часом весело було не всім.

Фестивалили на велосипедах і в Запоріжжі – так відзначали Всеукраїнський велодень. Учасники крутили педалі по вулицях міста не лише на звичних двоколісних, а й на напівлежачих: щоб не сильно втомлюватися, бо ж їхати довелося півтори години.

А ось у Харкові на велосипедах провели змагання з BMX, що стали частиною фестивалю вуличних культур. Загалом до заходу долучилися близько 1,5 тисячі учасників зі всієї України.

Готовий до бою і цей патріотичний велосипед. Його господар – учасник Всеукраїнської акції "Велодень-2017" в Івано-Франківську.

А ось харківські поціновувачі веломандрівок пішли далі й створили електровелобайк, щоб мати економний і водночас швидкий засіб пересування. Винахід може проїхати без підзарядки до 80 км. А двигун потужністю 3 кіловати дозволяє набрати швидкість до 75 км/год.

Тим часом леді вирішили поборотися зі стереотипами та влаштували у Києві перший жіночий мотопробіг національного масштабу – 1st Ukrainian Ladies Ride. Вулицями столиці проїхали близько 100 байкерок.

У Сєвєродонецьку ж Луганської області на мотоциклах змагалися на вправність та спритність. Тут відбувся чемпіонат з мотокросу до Дня міста.

Крім того, на місцевому озері Чисте власні сили випробовували учасники міського чемпіонату з техніки водного туризму.

Відсвяткували День міста і в Києві. Традиційно до свята приурочили Мегамарш вишиванок, вже 19-й. Розпочався захід біля Золотих воріт. Після цього колона учасників рушила вулицею Прорізною до Хрещатика, потім Європейської площі, далі – до Володимирського узвозу. Завершилася хода на Трухановому острові.

Вечірню ж програму відкрила театралізована хода, яка рушила з парку Шевченка та пройшла вулицею Володимирською до основного місця проведення заходів – Софійської площі. Колона учасників рухалася за пересувною платформою з міні-копією скульптури "Кий, Щек, Хорив та їхня сестра Либідь".

Павук-Ленін: поки одні святкували, інші зробили з голови поваленого в Києві пам'ятника Леніну незвичайний арт-об'єкт. Частину скульптури розмістили на підставці, до якої приробили кілька металевих "павукових" лапок.

Однак прилагоджені лапки точно не допоможуть загадковій інсталяції стрибати так же вправно, як це вдається учаснику змагань у межах свята для вихованців спортивних шкіл. Захід відбувся на території водно-веслувальної бази "Динамо" з нагоди 90-річчя від дня створення Київської міської організації ФСТ "Динамо".

Танці під дощем: в Івано-Франківську у вівторок, 30 травня, в рамках світового туру відбувся концерт "Океану Ельзи". Впродовж значної частини виступу музикантів ішов дощ. Але ні вони, ні глядачі не засмутилися. Соліст гурту Святослав Вакарчук оголив торс і танцював під зливою.

Однією з найяскравіших атракцій цього тижня стало величезне макове поле, що розквітло поблизу Ужгорода. Охочі зробити незабутні світлини та поділитися ними в соцмережах влаштували до килима з червоних квітів справжнє паломництво. Щоправда, у вівторок, 30 травня, це поле почали косити.

Уперше в історії: футболісти ФК "Зоря" з Луганська вибороли свою прем’єрну бронзу в чемпіонаті України з футболу серед команд Прем'єр-ліги сезону 2016-2017. Емоції після переможного матчу на Славутич-Арені били через край.

А ось на стадіоні "Дніпро-Арена" не стрималися уболівальники ФК "Дніпро": активно запалювали фаєри, димові шашки, кидали на поле петарди під час матчу їхньої команди з ФК "Волинь". Через таку поведінку гру було зупинено після першого тайму.

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Актори Богдан Бенюк (ліворуч) та Анатолій Хостікоєв під час вистави Національного академічного драмтеатру імені Івана Франка "Швейк" в рамках XVIII Міжнародного фестивалю етнічних театрів національних меншин України "Етно-Діа-Сфера" в Мукачеві.

Нацгвардійці поруч з людиною у костюмі рожевого кролика під час спортивного театралізованого мітингу під гаслом "Прокинься Мін'юст. Розплющ очі - закон!" у Києві.

Літак під час урочистої церемонії зустрічі першого рейсу з Астани казахстанської авіакомпанії на території Міжнародного аеропорту "Бориспіль".

Танк Т-64 під час змагань за звання найкращого екіпажу серед танкових підрозділів Національної гвардії України на військовому полігоні в селі Старе Бориспільського району Київщини.

Комунальники біля спецтехніки під час ремонтних робіт на ділянці N3 дороги М-19 Доманове - Ковель - Чернівці – Тереблече на Тернопільщині.

На території будівництва другої нитки столичного каналізаційного колектора.

Сходи у пам’ятці архітектури – особняку Івана Терещенка на київському бульварі Тараса Шевченка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-