1-14 травня

1-14 травня "Укрінформ" стане майданчиком для роботи та спілкування іноземних журналістів, що приїхали на "Євробачення"

Укрінформ
Українське національне інформаційне агентство "Укрінформ" стало Національним інформаційним спонсором Пісенного конкурсу "Євробачення-2017".

З 1 по 14 травня  ArtHub Укрінформу буде однією з офіційних локацій, які будуть задіяні під час проведення пісенного конкурсу, що виступить майданчиком для роботи та спілкування представників іноземних ЗМІ.

У цей період, з метою покращення іміджу України у світі, Міністерство інформаційної політики України  та Укрінформ планують проведення заходів із презентації та популяризації українських етнічних, історичних і культурних надбань за участі волонтерів та організацій.

У нашому ArtHub на вас чекають творчі зустрічі з музикантами, дизайнерами та фотографами. Ми розповімо про культуру, побут, традиції різних регіонів України, зокрема, Криму та Закарпаття; продемонструємо традиційний одяг та прикраси кримських татар, старовинну вишивку Карпат, пригостимо гостей традиційними кримськими стравами і покажемо кавову церемонію, розповімо про традиції закарпатського виноробства та сироваріння. У нас ви зможете навчитися готувати традиційну українську страву - ліпити вареники, та навчитися азам української вишивки, що підкорила усі світові модні бренди.

Зокрема, заплановано:

01.05.2017, 15.00 - Відкриття виставки «WOW, Ukraine!». Ми розповімо вам такі факти про Україну, про які ви і не здогадуєтесь.

03.05.2017, 13.00 - День преси. Презентація найстарішого в Україні інформаційного агентства «Укрінформ».

04.05.2017, 13.00 - День української моди  «Ukrainian Embroidery. Step in Time».

05.05.2017, 16.00 - Світові хіти на бандурі. Творча зустріч з музикантом, винахідником електробандури Валентином Лисенком.

06.05.2017, 15.00 - Дні різноманіття українських регіональних культур. Ми хочемо познайомити журналістів, що приїхали на "Євробачення-2017", не лише зі столицею нашої держави, а й з усіма куточками України. Адже Україна - це тисячі шедеврів архітектури, неймовірно красива природа, гірськоліжні та морські курорти. Вашій увазі буде представлено буклет про найвизначніші пам'ятки кожного регіону України та відеоролик про неймовірну красу нашої держави. І все це - в супроводі старовинних музичних композицій у виконанні дитячого ансамблю.

07.05.2017, 15.00 - Дні різноманіття українських регіональних культур. Схід. Центр. Крим. Танцювальні та співочі колективи виконуватимуть фольклорні пісні та музику. Ви зможете побачити традиційний весільний кримськотатарський обряд, якому вже багато сотен років; традиційний одяг і ювелірні прикраси кримських татар, спробувати традиційні солодощі та побачити кавову церемонію.

08.05.2017, 18.00 - День захисту тварин. Виставка “Пухнасті охоронці”. Моновистава «Краще б я народилася кішкою». Ми представимо фотовиставку про домашніх тварин, врятованих в зоні бойових дій.

10.05.2017, 15.00 - Дні різноманіття українських регіональних культур. Закарпаття. Ми покажемо вам процес створення тайстр - традиційних гуцульських тканих сумок, та унікальних різьблених виробів з дерева. Проведемо майстер-класи з вишивки та закарпатської "співанки", розповімо про традиції виноробства та крафтового сироваріння Закарпаття.

11.05.2017, 16.00 - Презентація виставки відомого фотохудожника Ігоря Гайдая та його фотопроекту Razom.ua. Над проектом «РАЗОМ.UA» Гайдай працював вісім років. Проект - втілений у триметрових панорамних знімках - досліджує феномен колективної енергії, взаємодії особистості і колективу.

12.05.2017, 15.00 - Знайомство з українською кухнею. Майстер-клас з ліплення вареників. Цього дня фахівці кухарської справи навчать усіх бажаючих готувати традиційну українську страву - вареники. Кожен зможе долучитися до ліплення і куштування одного із головних символів української кухні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-