Користь чи шкода: Розетка розповіла про заспокійливі засоби

Користь чи шкода: Розетка розповіла про заспокійливі засоби

Укрінформ
Темп сучасного життя все частіше змушує жителів мегаполісів звертатися за медичною допомогою для виходу зі стресових ситуацій. Онлайн-гіпермаркет «Розетка» підготував публікацію про доцільність застосування заспокійливих препаратів, багато з яких представлені в рубриці «Аптека».

Спосіб життя багатьох людей важко назвати спокійним. Робота, стреси, нестача сну, погане харчування та інші чинники призводять до проблем із самопочуттям.

Перші сигнали — тривожність, дратівливість, людині стає складно контролювати емоції, погіршується сон, людина швидко втомлюється, знижується увага.

У подібних ситуаціях багато хто приймає ліки, не радячись з лікарями. Потрясіння або тривогу «запивають» заспокійливими. При стресах вдаються до пігулок, настоянок або інших ліків, а безсоння перемагають снодійними. Це може не кращим чином позначитися на стані здоров'я.

Лише фахівець може призначити оптимальні ліки. Багато медикаментів мають протипоказання, про які необхідно знати.

У легких випадках краще уникати ліків і вирішувати проблеми за допомогою режиму, харчування та відпочинку. Часто розлади — наслідки роботи за комп'ютером. Тут важливо забезпечити регулярне перебування на свіжому повітрі, фізичні вправи. Ефективні чаї з м'яти, меліси, аптечної ромашки. Позитивний ефект приносять бесіди з психологом.

Деякі медикаменти відпускаються за призначенням лікаря, інші можна придбати без рецепту. Перед прийомом будь-яких ліків краще порадитися з лікарем.

При серйозних психічних захворюваннях потрібні нейролептики і нормотімічні препарати. Їх відпускають лише за рецептом.

Для подолання тривоги, страху, емоційної напруги застосовуються транквілізатори. Деякі з них мають протисудомну дію, інші — спазмолітичний ефект. Через сильний впливу і можливі побічні ефекти їх призначає лікар.

Під заспокійливими засобами частіше мають на увазі седативні ліки. Вони доступні без рецепта. Їх застосовують для поліпшення сну, зниження тривожності, нервозності, надмірної збудливості, полегшення стресових станів. Такі медикаменти можна приймати вагітним жінкам і дітям.

Вони не викликають звикання, але у людини може розвинутися звичка покладатися на такі засоби при будь-якому хвилюванні. Навіть «нешкідливі» препарати краще застосовувати, порадившись з фахівцем.

До даної групи належать також броміди натрію і калію: вони часто використовуються при різних неврозах. Їх дія залежить від дозування. Для ефекту необхідно суворо дотримуватися схеми прийому, призначеної лікарем.

Широкий вибір ліків для нервової системи представлений в асортименті «Розетки». Оплатити ліки можна на сайті інтернет-магазину, а отримати — в київських аптеках мережі «КОСМО».

Знайти необхідний засіб можна в онлайн-аптеці інтернет-магазину Rozetka.com.ua за посиланням: https://apteka.rozetka.com.ua/dlya-nervnoj-sistemy/c4628663/kategoriya-105214=632643/.

Повна версія публікації представлена на PRNEWS.io.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-