Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Краматорськ: вшанування загиблих героїв - спільною молитвою

Краматорськ: вшанування загиблих героїв - спільною молитвою

Блоги
Укрінформ
Захід вшанування загиблих героїв під Крутами, загиблих героїв Небесної Сотні та загиблих воїнів у війні на Донбасі

ВАРТІСТЬ ЖИТТЯ – ВАРТІСТЬ СВОБОДИ!!!

За ініціативи фронтової капеланії “Шлях Єднання” та підтримки благодійного фонду з підтримки військових “МиР і Ко”,  22 лютого 2017 року в приміщенні центральної бібліотеки імені Марії Приймаченко, міста Краматорськ, відбувся захід вшанування загиблих героїв під Крутами, загиблих героїв Небесної Сотні та загиблих воїнів у війні на Донбасі.

Спільною молитвою “Вервиця Перемоги” перед іконою “Богородиця Єднання” у  режимі телемосту Краматорськ – Торонто (Канада) вшанували полеглих героїв:

 - Громадська організація “Комітет Визволення України” що в Канаді, та інші представники Української спільноти в діаспорі, молитву очолив о. Ігор Панчишин (УГКЦ).

Із громадою Краматорська молитву очолив,  фронтовий капелан о. Микола Мединський (Залізняк), у співмолінні зі священиками  о. Василь Іванюк парох  храму пр. Іллі м. Краматорськ, о. Ярослав Данків священик із м. Волноваха, УГКЦ Донецький екзархат, о. Олександр Танчук настоятель парафії вел. Пателеймона м. Краматорськ, о. протодиякон парафії Бориса і Гліба м. Краматорськ,  Донецької єпархії УПЦ КП, Володимир Зубенко, пастор церкви Християн Віри Євангельської.

Участь взяли представники місцевих громадських організацій:

- ГО Громадський рух “Разом”.
- ГО “ДІЯ”
- Волонтерський рух “Краматорські бджілки”.
- ВГО “Союз Українок”
- ГО УРК “Файно” (Український Розмовний Клуб”)
- ГО ЦПТ (центр правових технологій) м. Краматорськ
- Міський дискусійний клуб м. Краматорськ.

Провели паралелі та аналіз між подіями що відбулися під Крутами 1918 р, на майдані 2014 р, та подіями на східному фронті сьогодні.

Як згадує один сучасник-мемуарист про жертву студентів під Крутами:

-  "Треба лише було глянути на їхні обличчя і побачити екзальтований вираз очей, щоб зрозуміти, що всякі резонні доводи безсилі змінити їхнє рішення йти на фронт і битися з ворогами Української Держави".

Тож весь захід відбувався на фоні відкритої мандрівної фронтової фотовиставки “Козацтво сьогодення”, автор фронтовий фоторепортер Іванна-Калина Костюк.

Що й надало можливість усім присутнім глянути в очі та на обличчя сучасного козацтва та перейнятися їхнім духом.

Спільно поставили перед собою запитання: - Що ж насправді об’єднує цілі покоління Українського народу в боротьбі за Торжество Божої Правди на нашій землі ?

А також: - Що ж нам усім потрібно щоб достойно завершити  справу во ім’я котрої приноситься ця велична Жертва Любові?

Тут доцільно згадати слова одного зі свідків бою під Крутами що знаходився на стороні червоної армії:

- Якби у них (українських воїнів) збереглася рішучість до боротьби, то в степу перед Крутами на місці червоногвардійських загонів залишилася б кривава мішанина.

Отож, переглянувши ролики відомого фронтового документаліста та режисера Сергія Лисенка із серії документальних фільмів “Енциклопедія Майдану” – про відомого громадського діяча та волонтера Мирослава Гая, та ролика “Вервиця Перемоги” - про духовне життя воїнів на лінії фронту, ознайомившись із фотовиставкою робимо спільний висновок:

- Об’єднує нас Дух Віри і Дух Свободи !!!

- Щоб достойно звершити Жертовну Боротьбу  нам потрібна  - Єдність, Віра, Ревність !!!

Адже тільки коли ми усвідомимо ВАРТІСТЬ ЖИТТЯ І ВАРТІСТЬ СВОБОДИ тоді ми зможемо збудувати “Рідну Українську Хату”, тим самим втілити у життя як мрію цілих поколінь Українського народу, так і заповіт духовного батька Української нації Андрея Шептицького.

СЛАВА УКРАЇНІ !!!                                   

о. Микола Мединський (Залізняк)

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-