Всесвітній день боротьби проти раку. Інфографіка

Всесвітній день боротьби проти раку. Інфографіка

Укрінформ

Всесвітній день боротьби проти раку був заснований Паризькою хартією, прийнятою на Всесвітній зустрічі на вищому рівні по боротьбі з раком для нового тисячоліття в Парижі 4 лютого 2000 року. Дія цієї хартії спрямована на заохочення досліджень щодо лікування та профілактики захворювання, модернізацію послуг, що надаються пацієнтам, і мобілізацію світової спільноти проти раку.

У статті 10 Статуту Паризької хартії зазнечено, що 4 лютого - Всесвітній день боротьби проти раку. Відтак Укрінформ підготував інфографіку.

Найвідоміші факти про рак:

  • Рак легенів - найпоширеніший вид раку в усьому світі та становить 13% від загального числа нових випадків.
  • Рак легенів - найбільш поширена форма раку в усьому світі у чоловіків, що складає майже 17% від загального числа нових випадків.
  • Рак молочної залози є найбільш поширеною формою раку в усьому світі у жінок, що становить більш, ніж 25% від загального числа нових випадків.
  • В Україні щороку понад 160 тис. жителів дізнаються, що вони – онкохворі. Ризик розвитку онкологічних захворювань становить 27,7% для чоловіків і 18,5% для жінок. Сумна статистика свідчить, що близько 90 тис. людей, серед них 35% – люди працездатного віку, помирають від раку. Щодня в країні констатується, в середньому, 460 нових випадків захворювання.
  • Злоякісні новоутворення вражають в Україні кожного четвертого чоловіка і кожну шосту жінку, при цьому шанс захворіти істотно збільшується після 50-ти річного віку. За розрахунками фахівців, до 2020 року кількість людей, які вперше захворіли на рак, в Україні перевищить 200 тис. 
  • Онкологічна захворюваність стабільно зростає на 2,6-3% на рік.
  • На даний момент вже відомо, що виникнення 45-50% онкологічних захворювань можна було б запобігти, дотримуючись елементарних норм здорового способу життя.

Підготували: Ігор Любшин, Оксана Макієнко

З приводу придбання інфографіки звертайтесь за телефоном (044) 244-90-57 або пишіть на foto@ukrinform.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-