EUROSPINE: Синдром Text neck – глобальна хвороба нового покоління

EUROSPINE: Синдром Text neck – глобальна хвороба нового покоління

Укрінформ
Нині одними з найпопулярніших подарунків є смартфони. Тисячі цих корисних мобільних засобів були подаровані закоханими протягом нещодавніх свят. 

Усім вони потрібні, і життя людей, здається, залежить від цих постійних супутників, у кінцевому рахунку пов’язаних з людським тілом: чи-то коли вони лежать у кишені, чи-то в сумочці, чи-то під час розмови балансуючи між плечем і вухом користувача. Останнє, здається, досить швидко впливає на самопочуття користувача телефону, тому що через деякий час тримати таким чином телефон стає незручно: часто не тільки нагрівається вухо користувача, а й починає боліти шия. Хоча такий стан вуха не може бути турботою фахівця з лікування спини, але інший ефект від інтенсивного використання смартфона видно досить виразно: синдром Text neck!

Термін «Text neck» використовують для опису болі в шиї та ймовірної шкоди, якої може зазнати людина, протягом довгого часу переглядаючи контент на своєму смартфоні, планшеті чи інших бездротових пристроях. Фізіологічну причину цього ефекту можна пояснити так: людська голова може легко витримувати 5 кг. Коли голова нахилена вперед під час того, як людина дивиться вниз у екран свого електронного пристрою, причому часто з кутом нахилу 60°, м'язи шиї повинні витримувати навантаження в 5 разів більше і, таким чином, підйомна сила та сила тяжіння може збільшити навантаження на м'язи шиї до 25+ кг. Нашим м'язам плечей і шиї доводиться мати справу з цим збільшенням навантаження через таке незручне положення голови. Виявлені довгострокові наслідки таких дій можуть включати дискомфорт в області шиї, болі в шиї, напруженість та головні болі, які з часом можуть посилитися.

Ось чому президент EUROSPINE професор Маргарета Нордін рекомендує робити часті перерви від перегляду мобільних пристроїв протягом всього дня, щоб розвантажити голову. Це можна робити, спеціально задираючи шию вгору або кладучи її на поверхню у положення «лежачи». Секретар EUROSPINE професор Томас Блаттерт додає: «Симптоми Text neck повинні бути завжди під наглядом, адже цей синдром переважно спостерігається в молодого здорового покоління». Таким чином, EUROSPINE схвалює регулярну «зарядку» м’язів шиї з метою зміцнення, а, отже, й розслаблення м’язів шиї та спини!

EUROSPINE є найбільшим в Європі представництвом міжнародних фахівців у галузі лікування хребта і медичних експертів в області догляду за хребтом з понад 1 тис. учасників. EUROSPINE є зареєстрованою некомерційною організацією з охорони здоров'я, створеною задля сприяння проведенню досліджень, навчання та інформування пацієнтів у всіх пов'язаних з хребтом сферах. Для отримання додаткової інформації, будь ласка, відвідайте сайтwww.eurospine.org

Контакти для преси та для інтерв’ю:

Конні Шмутцер

Керівник відділу комунікацій

EUROSPINE, the Spine Society of Europe

media@eurospine.org

+41445864888

www.eurospine.org/press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-