Екс-прем'єр Молдови шкодує про низьку явку молоді на виборах президента

Екс-прем'єр Молдови шкодує про низьку явку молоді на виборах президента

Укрінформ
Кандидат на посаду президента Молдови, лідер Європейської Народної партії екс-прем'єр Юріє Лянке висловив співчуття у зв'язку з низькими показниками явки молоді на президентські вибори.

Про це він заявив на що відбулося в Кишиневі брифінгу після закриття виборчих дільниць, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Шкодую про цю негативну тенденцію і про низьку явку молоді на виборах, тому що ці вибори були для них, заради їх майбутнього. Найбільша загроза полягає в тому, що вибори у першому турі може виграти Ігор Додон (лідер Партії соціалістів – ред.)», - заявив Лянке.

Екс-прем'єр висловив при цьому надію, що другий тур виборів відбудеться, і він закличе своїх виборців проголосувати за проєвропейського кандидата на виборах – Майю Санду.

За попередніми даними, на виборах президента після обробки понад 75% бюлетенів лідирує голова Партії соціалістів Ігор Додон (50,8% голосів), на другому місці – екс-міністр освіти Майя Санду – 35,81%, а колишній прем'єр Юріє Лянке – на четвертому місці з 3,3% голосів.

Нагадаємо, 30 жовтня в Молдові пройшли чергові, всенародні вибори президента. На вищий пост у державі претендували 9 осіб – 6 представників політичних партій і три незалежні кандидати.

За даними Центрвиборчкому, явка на виборах становила 48,92%.

Перші попередні результати ЦВК оприлюднить у понеділок вранці, 31 жовтня.

Як повідомляв Укрінформ, це були перші після 1996 року всенародні вибори президента. З 2001 року, після зміни Конституції, главу держави обирав парламент, однак навесні 2016 року Конституційний суд Молдови виніс вердикт про повернення до процедури всенародного голосування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-