Які робочі умови ідеально підходять твоєму типу особистості?

Які робочі умови ідеально підходять твоєму типу особистості?

Укрінформ
Чи знаєш ти, який твій тип особистості? Якщо ні, саме час дізнатися про це, тим паче, що сьогодні доступно безліч ресурсів для цього онлайн.

Тест на визначення типу особистості дасть тобі можливість визначитися, в якому напрямку рухатися у пошуках кар’єри та робочих умов своєї мрії.

Можливо, ти очолюєш власну справу? У такому випадку, які типи особистості у твоїх працівників та, власне, у тебе?

Сьогодні робоче середовище постійно змінюється, оскільки від працівників очікують, що вони не лише збагатять роботу компанії своїм сумлінним виконанням обов’язків, але і додадуть кілька унікальних нот до роботи самої організації.

Все більше компаній тепер вирішують проводити тести на визначення типів особистості, щоб заздалегідь бачити, як ті чи інші співробітники зможуть співпрацювати в одній команді і чи буде їх співпраця плідною та продуктивною.

Дослідження довели, що неграмотно підібрані кадри можуть стати причиною втрати загальної мотивації до роботи, зменшення продуктивності праці, а також зниження гормону щастя в крові. Саме тому тести на визначення типу особистості на кшталт Майерса-Бріггса набирають все більшої популярності.

Індикатори особистості, згідно з теорією Майерса-Бріггса, поділяються на 16 типів. Саме ці типи особистості визначають і допомагають аналізувати робоче середовище різних команд. За допомогою низки питань, тест допомагає класифікувати і визначити особистісні вподобання тієї чи іншої людини, розподіляючи відповіді за чотирма напрямками: екстравертованість чи інтровертованість, аналіз чи інтуїція, реакція відчуттями чи осмисленням, а також оцінювання розумом чи емоційним сприйняттям.

Нижче представлені чотири найтиповіших типи особистості, що зустрічаються на робочих місцях. Саме на людях з цими типами особистості варто зосередити всю увагу для того, щоб досягти найкращих результатів і найбільшої продуктивності від команди, в якій ти працюєш.

ISTJ

Тип особистості, що схематично позначається ISTJ може похизуватися своєю прямотою, практичністю та посвяченням справі. Саме робить їх абсолютно необхідними гравцями команди. Вони вірні принципам, дотримуються правил та цінують традиції. Людям з ISTJ для продуктивної роботи важлива усамітненість. Через це найкращим рішенням для організації їх робочого процесу буде дозволити їм працювати з дому. Якщо ж такої можливості немає, роботодавцю або керівнику команди, в якій працюють ці люди, необхідно потурбуватися про те, щоб їх робоче середовище мало якомога менше речей, що відволікають та збивають з робочого курсу.

Їх секрет успіху в зосередженості. Люди з цим типом особистості досягнуть великих успіхів, якщо оберуть професії керуючого персоналу, страхових агентів, спеціалістів з кредитування, а також адміністраторів учбових закладів. Крім того, фахівці радять людям з цим типом особистості обирати професія кухара, адже це саме те місце, де все їх таланти та особистісні якості будуть використані на повну потужність.

ISFJ

Люди з типом особистості, позначеним ISFJ, вважаються надійними, терплячими, сповненими ентузіазму, вірними та трудолюбивими працівниками, що завжди готові підтримати та прийти на допомогу. Саме ці риси характеру необхідні людині, що хоче бути наставником та прикладом для наслідування.

ISFJ схильні до інтровертованості, а тому зазвичай вважаються тихими та привітними людьми. Насправді ж люди з цим типом особистості мають весь набір чудових соціальних навичок, що робить їх прекрасними командними гравцями. ISFJ, як правило, реагують на зміни без захвату. І найбільше задоволення знаходять в тому, щоб допомагати іншим. Виходячи з усього згаданого вище, їх ідеальне робоче середовище – це місце, де все працює за принципом взаємодопомоги та повного залучення до проекту, адже саме за цих умов вони зможуть допомагати іншим, а отже і бути корисними.

ISFP

Тип особистості, позначений як ISFP, зазвичай включає в себе людей тихих та чутливих, які водночас з цим обирають творчий підхід до вирішення проблем навколо них і не бояться переступати через упередження суспільства. ISFP часто обирають діяти всупереч встановленим правилам і діють згідно їх власному уявленню про те, як варто зробити. Ці люди часто виходять за межі рамок, в яких живе суспільство і вчаться мислити неупереджено і вільно. У них чудово виходить вигадувати нові ідеї, саме тому сміливо віддавайте роль ведучого у процесі закидання ідей їм. Крім того, вони чудово впораються з роллю модератора майстер-класу з творчого «незамиленого» мислення.

ISFP відчувають постійну потребу для вираження свого внутрішнього творчого потенціалу щойно у них з’явилось натхнення. Саме тому їм необхідний власний простір для творчого самовираження в межах робочого процесу. Їх виснажує стандартна офісна робота з 9 до 6 вечора, проте отримують насолоду від найменшої нагоди творити на роботі.

ESFJ

Цей тип особитості відпочивають постійну потребу перебувати серед людей. Вони люблять спілкування як з друзями так і з колегами. Їх можна назвати добросердими, товариськими та щирими людьми. Найбільшу насолоду від роботи вони отримують, коли вона дає їм можливість спілкуватися з людьми та отримувати емоційний відгук на їх плідну працю. Іделаьним місцем роботи для них є те, де вони чітко усвідомлюють свої обов’язки та очікування від них і оточені дружньою структурованою корпоративною атмосферою, в якій повністю відсутні конфлікти та непевність.

Люди з типом особистості ESFJ в цілому вважаються чудовими опікунами. Найбільш ефективними вони будуть на посадах вчителів молодших класів, директора дошкільного навчального закладу, спеціаліста з харчування, а також косметолога. Усі ці професії включають багато взаємодії з клієнтами та підопічними, а це те, що їм потрібно. І нарешті, їм варто подумати про вибір благородної професії лікаря або ж принаймні медсестри.

Отже. Як видно з опису вище, кожна людина унікальна і здатна збагатити робоче середовище і своїх колег своїми винятковими вміннями та талантами. Крім того, у них  у всіх є особисті вподобання, які варто врахувати для того, щоб створити таку робочу атмосферу, в якій хотілось би творити, розвиватися і досягати нових висот. Саме тому важливо знати як власний тип особистості, так і типи своїх колег, підлеглих і керівників. У цьому запорука плідної співпраці.

Якщо ти ще не знаєш свого типу особистості, ми рекомендуємо тест Майерса-Бріггса. Їх деталізований підхід до виявлення глибинних прагнень і схильностей допоможе чіткіше зрозуміти траєкторію професійного розвитку та найбільш ефективну стратегію роботи.

Джерело: Tuko Kenya

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-