Електронні сигарети в боротьбі з курінням: медики рекомендують

Електронні сигарети в боротьбі з курінням: медики рекомендують

Укрінформ
Найбільша медична організація Великобританії, яка займає протилежну щодо погляду МОЗ США позицію, зуміла переконати курців відмовитися від тютюнових виробів і перейти на електронні сигарети. Члени організації переконані, що саме цей інноваційний пристрій допоможе подолати тютюнову залежність.

Звіт з рекомендацією Королівської колегії медиків був опублікований у квітні цього року. У ньому були наведені всі позитивні і негативні сторони вейпінгу. У результаті лікарі прийшли до єдиного висновку, згідно з яким переваги електронних сигарет значно перевищують можливу їх шкоду. Колегія переконує, що з часом ЕС допомагають позбутися тютюнопаління, а їх використання не обов'язково призводить до тютюнозалежності.

«Це, фактично, єдиний спосіб, який дає бажаний результат, і допомагає людям позбутися своєї залежності», — заявляє директор центру з вивчення тютюну та алкоголю при університеті Ноттінгема британець Джон Бріттон. Він стверджує: «Електронні сигарети дозволяють більшій частині курців подолати свою залежність. Це справжній виграш для здоров'я, і ніяке медичне втручання з ним не зрівняється».

Спільнота охорони здоров'я Сполучених Штатів, найімовірніше, буде обурена таким висновком. Хоча відомо, що в ЕС використовується нікотин без шкідливих домішок, смол, хімікатів і канцерогенів, що провокують рак, тому багато експертів упевнені, що ці девайси допоможуть понад 40 млн тютюнозалежним впоратися зі своєю проблемою. Але є і ті експерти, які переконані в небезпеці електронних девайсів. Щоправда, небезпека ця потенційна: наприклад, ЕС можуть стати причиною поширення моди на паління; також може виявитися, що пар від ЕС негативно впливає на здоров'я людини, тільки цей вплив довгостроковий.

«Америка і Британія відносно електронних сигарет займають протилежні позиції: одна країна керується теоретичними ризиками, а інша зосередилася виключно на потенційній користі», — висловив свою думку Кеннет Уорнер, викладач Мічиганського університету.

Як би там не було, у США куріння щороку вбиває 480 тис. осіб. У звіті ж британської колегії зазначено, що у 2014 р. близько 20 тис. курців з Англії змогли побороти свою тютюнозалежність завдяки електронним сигарет. Тому користь вейпінгу очевидна. Єдиний недолік полягає у тому, що контроль обігу ЕС, а також супутніх продуктів (а це рідина для електронних сигарет, змінні деталі, випарники та інше) досі не врегульований державою.

Інформація надана Ejuice.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-