У батька загиблого вінничанина-АТО-вця не має коштів навчати другого сина

У батька загиблого вінничанина-АТО-вця не має коштів навчати другого сина

Укрінформ
Батько загиблого 15 липня 2014 року під час антитерористичної операції на сході України заступника командира загону спецпризначення 3-го окремого полку спецпризначення оперативного командування «Південь» Сухопутних військ  ЗСУ підполковника Юрія Коваленка просить допомоги у влади на навчання другого сина. 
Він взяв кредит у банку, бо держава не компенсує цих витрат батькові загиблого Героя України. 
Подробиці повідомляє сайт Вінницької обласної Ради.
- Вимушений був приїхати із Бершаді, де я проживаю, на сесію Вінницької облради аби просити допомоги. У мене є ще син Дмитро. У 2015 році він вступив на контрактну форму навчання до Тернопільського медичного університету. Ми, його батьки - інваліди другої групи. І матеріально нам скрутно на нашу пенсію навчати дитину. На початку літа прийшло повідомлення, що необхідно заплатити за навчання і за гуртожиток - 15 тисяч гривень. Таких грошей у нас не було. Я вимушений був взяти кредит. Зараз моя сім’я знаходиться у боргах. Скажіть, за що загинув мій син? Щоб я платив за навчання мого другого сина? – озвучив свою проблему депутатському корпусу Вінниччини Віктор Коваленко. 
Голова Вінницької облРади Анатолій Олійник інформував, що відповідний закон про компенсацію за навчання є, але Кабінет Міністрів ще не розробив Положення, яким визначається механізм його реалізації. Відтак, для оперативного вирішення питання очільник депутатів Вінниччини запропонував батькові Героя України написати заяву на отримання матеріальної допомоги. Заяву разом з листом Олійник направив кожному депутату облради. 
Як інформували в облраді, наразі вирішується питання про переведення з наступного навчального року сина Віктора Олексійовича  - Дмитра до Вінницького національного медичного університету на бюджетну форму навчання. Для усіх небайдужих, які готові допомогти родині Коваленків, облрада повідомляємо рахунок, для перерахунку коштів: картка «Ощадбанку» 5167490046204252 на ім‘я Олени Коваленко (дружина Віктора Коваленка).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-