Літній відпочинок: які курорти Чорного й Азовського моря варто відвідати

Літній відпочинок: які курорти Чорного й Азовського моря варто відвідати

Укрінформ
Щороку з початком літа, кожному доводиться обирати, як же провести відпустку. Можна кинути рюкзак на плече і гайнути автостопом Україною; купити квитки на один з чисельних фестивалів; зібратися в гори, або ж обрати відпочинок біля моря. Морське повітря, тепла вода та цілющі джерела – все, що потрібно для релаксацї. А прихильники активного відпочинку також зможуть знайти для себе заняття на узбережжі. Куди поїхати, якщо вам якнайбільше хочеться сонця, моря й літніх смаколиків? Мова йтиме про яскраву Херсонщину.

Херсонська область є унікальним регіоном України, оскільки омивається одразу двома морями. Тому туристам, котрі не можуть вирішити, на якому морі відпочити цьогоріч, вибрати буде простіше, якщо вони навідаються на Херсонщину. Багатства цієї області не обмежуються значним внеском у аграрний фонд, це також важлива транспортна та курортна точка на карті України. Які ж курортні міста чекатимуть туристів цьогоріч?

Курорти Херсонщини на узбережжі Азовського моря

Якщо ви полюбляєте тепле і неглибоке море з чистими піщаними пляжами - вирушайте до одного з курортних міст Приазов’я. Серед них такі:

  • Генгорка;
  • Генічеськ;
  • Стрілецьке;
  • Щасливцеве.

Перше селище, що зустріне туристів на Арабатській Стрілці – Генгорка. Мілководне море, до якого досить близько розташований приватний сектор, прекрасно підійде для відпочинку родин з дітьми. Розваг для дорослих та малечі у Генгорці багато: водні гірки, лунапарк, є змога замовити екскурсійні тури, а увечері відпочити у барах та ресторанах.

Генічеськ потішить вас теплим морем, м’якими пляжами і можливістю відвідати острів Бірючий на приватних катерах. Тут легко знайти недороге але зручне житло, а також розваги на будь-який смак.

Найбільше поселення на Арабатській стрілці – Стрілецьке. Безліч пансіонатів, туристичних баз та готелів пропонують розміститися та відпочити недалеко від моря. На пляжах можна долучитися до розваг на водних атракціонах та порибалити.

Щасливцеве розташоване посередині Арабатської стрілки. Морське узбережжя тут пологе, а вода тепла. На цьому курорті відпочивальники з’являються ще у травні. Широкий вибір житла за помірними цінами дозволить обрати бажаний варіант.

Курорти Херсонщини на узбережжі Чорного моря

Серед приморських міст Херсонскої області є спокійні містечка і серйозні курортні точки, такі як:

  • Залізний Порт;
  • Скадовськ;
  • Гола Пристань.

До Залізного Порту прилягає Тендрівська коса, а трохи західніше селища починається Чорноморський біосферний заповідник – один із найбільших в Україні. Пляжі тут широкі, вибір житла багатий, а види відпочинку досить різноманітні.

Основними перевагами Скадовська є чиста вода та просторі пляжі. Завдяки острову Джарилгач, до узбережжя містечка не доходять великі морські хвилі. Тут є поширеним курортно-лікувальний відпочинок у пансіонатах, оскільки багата йодом морська вода позитивно вливає на стан органів дихання, шлунково-кишкового тракту, щитовидної залози та нервової системи. Розташуватись можна в одному з приморських пансіонатів, готелів або ж обрати для себе житло у приватному секторі.

До Голої Пристані туристи їдуть не стільки за розвагами, скільки за оздоровленням. Намул з озера Соляне за своїми властивостями подібний до лікувальних грязей Мертвого моря. Відпочинок тут буде корисним перш за все тим, хто має намір оздоровити свою нервову систему, поліпшити стан кровоносної системи та обмінні процеси в організмі.

Де відпочивати і як розважатися – обирати вам, але пам'ятайте, що Херсонщина завжди чекатиме на своїх відвідувачів. Гарного вам літа!

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-