Переможців конкурсу осіб з інвалідністю «Перлини півдня» відзначили у Миколаєві

Переможців конкурсу осіб з інвалідністю «Перлини півдня» відзначили у Миколаєві

Укрінформ
У Миколаєві підбили підсумки та нагородили переможців обласного авторського пісенно - літературного конкурсу осіб з інвалідністю «Перлини півдня».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наш конкурс «Перлини півдня» - це яскравий приклад того, як можна, будучи інвалідом, бачити світ кращим. Це приклад жити активним життям для тих, хто перебуває стані депресії і невизначеності. Ми радіємo талантам цих творчих людей. Губитися не треба, треба шукати місце де можна використати свій талант», - зазначила директор департаменту соціального захисту населення ОДА Ольга Сивопляс.

Головною метою конкурсу є сприяння процесу реабілітації та соціальної адаптації інвалідів засобами мистецтва, пошук нових талантів та їх підтримка. Конкурс проводився за трьома жанрами: авторська пісня, поетичний твір та проза. Участь у ньому взяло біля 50 осіб з обмеженими можливостями, серед них 9 інвалідів першої групи.

Люди з особливими потребами читали свої вірші, есе, виконували пісні. Слухаючи їх, розумієш: так, вони не можуть ходити без допомоги, вони не бачать, не чують, але вони так тонко відчувають життя, так люблять його, що будь-яка здорова людина може повчитися у них мистецтву жити.

Також у цей день було проведено чудову виставку робіт декоративно-прикладного мистецтва «Дзвони сердець», учасниками котрої також стали інваліди. На суд відвідувачів представлено картини, різноманітні вироби з глини, соломи, пластику і навіть звичайних газет. Весь цей матеріал в умілих руках перетворився в маленькі мистецькі шедеври. Особливо приваблювали до себе ляльки ручної роботи в різних іпостасях, картини з піря, солом’яний посуд.

Голова Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко вручила переможцям та учасникам конкурсу подяки від обласної ради та облдержадміністрації за активну громадську позицію та майстерність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-