Який малюнок протектора шин краще обрати?

Який малюнок протектора шин краще обрати?

Укрінформ
Якість зчеплення на різних дорожних покриттях, керованість машини, потенціал швидкості, рівень робочого шуму і комфорт під час руху — всі ці параметри залежать від протекторного малюнка шин. Чим же відрізняються покришки зі спрямованим, неспрямованим та асиметричним малюнком?

В каталозі описів і цін E-Katalog представлено понад 30 тис. моделей автомобільних шин. Порівняти характеристики різних шин та ціни на них в інтернет-магазинах, ознайомитися з детальними описами та відгуками покупців можна в розділі http://ek.ua/m337.htm. Проте перш ніж обирати конкретну модель, необхідно визначитися з потрібним рисунком протектора. Справа в тому, що протекторний малюнок, як і інші елементи шини, не буває універсальним. Одна і та сама модель гуми не зможе одночасно забезпечити вашому авто, наприклад, високу протидію акваплануванню та гарну прохідність на бездоріжжі. Тому в будь-якому випадку доведеться визначити пріоритети та вирішити, які характеристики для вас є більш важливими.

Симетричний неспрямований

Представлені на порталі http://ek.ua/ шини з симетричним неспрямованим рисунком протектора характеризуються низьким рівнем робочого шуму та забезпечують комфортний рух на дорозі. Мають м'яку бокову частину, що забезпечує зручність керування. Ще одна перевага — універсальність: така гума відмінно демонструє себе на будь-якому дорожньому покритті. Більшість покришок цього класу призначені для спокійної їзди, моделі з високими швидкісними індексами зустрічаються рідко. Як правило, шини з неспрямованим малюнком належать до бюджетної категорії. Їхній головний недолік — низька ефективність відведення води із зони контакту.

Симетричний спрямований

Встановлювати такі покришки потрібно в певному напрямку (він позначається на гумі стрілочкою). Їхні переваги — эфективна протидія акваплануванню, висока курсова та поперечна стійкість, точність керування. До недоліків відносяться високий рівень шуму та погана керованість на бездоріжжі. Симетричний спрямований малюнок чудово підходить для зимових покришок.

Асиметричний неспрямований

Якщо симетричні шини покликані забезпечувати комфорт управління, то гума з асиметричним малюнком орієнтована на максимальну маневровість та продуктивність при швидкій їзді. Подібні покришки відрізняються високою поперечною стійкістю та відмінним зчепленням з асфальтом. Їхні недоліки — висока ціна, непридатність для бездоріжжя та відсутність гасіння вібрації.

Не забувайте, що будь-які покришки з неспрямованим малюнком можна переставляти як завгодно (наприклад, з правого боку на лівий та навпаки). У той же час шини з симетричним спрямованим рисунком можна лише переміщувати вперед чи назад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-