Агенцію регіонального розвитку на Вінниччині очолив Валерій Нікітюк

Агенцію регіонального розвитку на Вінниччині очолив Валерій Нікітюк

Укрінформ
Керівником Агенції регіонального розвитку Вінниччини тимчасово призначено Валерія Нікітюка, який наразі керує проектом ЄС «Центр адаптації переселенців та підприємців із зони АТО та Криму у Вінницькій області». В подальшому, відповідно до нормативних документів та чинного законодавства, на цю посаду буде проведено конкурс.

Про подальші плани розвитку Агенції у регіоні йшлося на засіданні зборів засновників, що відбулись 16 червня у Вінницькій обласній Раді.

- Учасники зборів підтримали кандидатуру тимчасово виконуючого обов’язки керівника Агенції регіонального розвитку Вінницької області Валерія Нікітюка, - констатував голова Вінницької обласної Ради Анатолій Олійник. - Він має досвід у громадській діяльності, курував інвестиційними проектами на території чотирьох областей в одній з потужних банківських установ, зараз працює із грантовими пропозиціями Євросоюзу. Йому доручено провести процедуру реєстрації Агенції. В подальшому, відповідно діючого законодавства, проведемо конкурс на посаду. Це — загальноприйнята європейська практика якісного відбору кращих фахівців і оцінки їх подальшої роботи.

На засіданні також було затверджено юридичну адресу та місцезнаходження Агенції — м. Вінниця, вул. Хмельницьке шосе, 7.

За словами Нікітюка, пакет необхідних документів для старту Агенції вже підготовлено.

- За допомогою Агенції ми плануємо покращити питання, пов'язані із зовнішніми інвестиціями, їх реалізацією та супроводом, - сказав Валерій Нікітюк. - Зараз набиратимемо фахівців, які будуть виконувати цю роботу. Окрім того, це буде установа, що сприятиме комунікаціям із зовнішніми партнерами — Євросоюзом, бізнес-суб’єктами, донорами, які готові інвестувати у наш регіон.

Майбутні кадри для роботи Агенції підбирають вже зараз. Так, голова обласної Ради А. Олійник цього ж дня зустрівся із претендентами на стажування у Лодзинській Агенції регіонального розвитку, про яке домовились під час візиту Генерального директора Агенції у Лодзі Пшемислава Анджеяка. Напередодні, після зустрічі з керівництвом технічного, педагогічного, торговельно-економічого, аграрного, медичного університетів та Донецького національного університету у Вінниці, яка відбулася 28 квітня цього року, в зазначених закладах були відібрані кандидатури із знанням англійської мови для направлення на стажування до Лодзинської Агенції регіонального розвитку. Учасники відбору попередньо писали творчі реферати на конкурс. Переможці, а їх шестеро, поїдуть днями на навчання до Республіки Польща: з Вінницького державного аграрного університету – Іванна Пороховник, з Вінницького торговельно-економічного інституту КНТЕУ – Анастасія Левченко, з Вінницького державного педагогічного університету ім. М.Коцюбинського – Анна Киналь, з Донецького національного університету – Вікторія Рябцева і Максим Перенчук, з Вінницького національного технічного університету – Катерина Франчук.

- Відібрані - люди майбутнього: із вільним володінням англійською мовою, творчі, креативні, амбітні, які вже мають успішний досвід написання та реалізації проектів, - підсумував А. Олійник. - За результатами стажування вони напишуть звіт і двоє кращих фахівців будуть зараховані до штату Агенції у Вінницькій області.

Очільник депутатського корпусу Вінниччини також поінформував, що на середину липня цього року попередньо заплановано приїзд до Вінниці лодзинської та італійської делегацій, в рамках зустрічей з якими буде підписано тристоронню угоду про співпрацю.

Довідково. 30 березня 2016 року депутати Вінницької обласної Ради першими в Україні підтримали ініціативу голови обласної Ради і схвалили рішення про Агенцію регіонального розвитку Вінницької області. Обласна Рада, Вінницька ОДА та Асоціація органів місцевого самоврядування стали співзасновниками Агенції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-