Роман 451 градус за Фаренгейтом буде екранізований телеканалом HBO

Роман 451 градус за Фаренгейтом буде екранізований телеканалом HBO

Укрінформ
Інтернет-магазин Rozetka.ua представив перевидання культового роману Рея Бредбері i розповiв про його створення. Сьогодні «451 градус за Фаренгейтом» очікує екранізації, права на яку отримав телеканал HBO.

«451 градус за Фаренгейтом» — книга, яка відноситься до найвідоміших зразків класики світової фантастичної літератури. Ця річ була створена великим гуманістом в період холодної війни. У формі фантастичного роману Рей Бредбері описав антиутопічні перспективи розвитку суспільства. До сих пір це твір читається, як доречне і своєчасне застереження сучасним людям.

Як деяким найбільшим письменників-фантастів, Рею Бредбері можна було б приписати дар передбачення. Романи, повісті, оповідання Бредбері стали застереженнями для людства проти знецінення духовності, знищення культурних багатств, виродження людського в суспільстві. Яскравим прикладом такого роману якраз і є «451 градус за Фаренгейтом». Завдяки йому найзакореніліші гуманітарії твердо запам'ятали, що при такій температурі запалюється і горить папір.

Назва стало крилатим до такої міри, що недавно ця цифра увійшла в ужиток Інтернету. Було затверджено код помилки 451. Програми перегляду будуть відображати її для сайтів, заблокованих з юридичних причин.

Даний твір стало основою для театральних постановок, радіо- і телеспектаклів. Назва роману, деякі ідеї твору неодноразово обігравалися в різних творах мистецтва. Як не дивно, до цих пір у нього була лише одна повноцінна екранізація 1966 року. Хотілося б сподіватися, що новий фільм, планований до зйомки, буде гідний книжкового оригіналу.

Для короткого представлення світу даного роману, досить сказати — це майбутнє і там спалюють книжки. Причому відбувається це не в постапокаліптичному «новому середньовіччі». А в технологічно розвиненій Америці, яка по суті нагадує сучасні США. Точніше, їх альтернативну версію, привид якої побачив автор в 50-х роках минулого століття. Якраз під час розквіту руху маккартизму. Тоді під виглядом боротьби з прокомуністичними ідеями знищували неугодну літературу. Мистецтво і мас-медіа піддавалися жорсткій цензурі. А неугодних, в тому числі інтелігенцію і лібералів, переслідували. Телебачення ж почало широко використовуватися як засіб впливу на маси.

Всі ці тенденції відбив роман-антиутопія, де описана досить неприваблива картина майбутнього. Похмуре пророцтво виникло з навколишнього автора дійсності, яку він практично довів до абсурду. Немов кажучи: ось що вийде, якщо дозволити нинішньому порядку розвиватися без перешкод.

Символом цього світу стали пожежники, що знищують вогнем незаконні книжки.

Більшість жителів цього світу — добропорядні обивателі, які вважають такий порядок єдино можливим. Це типові представники суспільства споживання, чиї бажання визначає реклама, а світогляд формується телебаченням. Є пожежні, сліпі знаряддя державної машини. Є нечисленна інтелігенція зі своїм тихим протестом, яка постійно ризикує опинитися під пресом системи. І втікачі від держави люди-книги, чия пам'ять зберігає скарби світових знань. Саме вони — надія на відродження суспільства, його вихід із кризи.

Даний бестселер можна назвати оптимістичним. Його темою стала боротьба між прагненням до світла і мороком, знаннями і невіглаством. Роман належить до тих книг, після прочитання яких світ стає приголомшуючим, яскравим та свіжим.

Придбати нове видання цього твору можна в книжковому відділі інтернет-магазину «Розетка» за посиланням http://rozetka.com.ua/6374752/p6374752/. Відшукати потрібну серед безлічі представлених в магазині книг можна за допомогою зручного пошуку. Оформити замовлення покупець може прямо на сайті в будь-який зручний час.

Повна версія публікації — на B2Blogger.com.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-