200 киян навчились методам OSINT та медіа-розвідки

200 киян навчились методам OSINT та медіа-розвідки

Укрінформ
16 квітня 2016 р. у конференц-залі «Укрінформ» Дмитро Золотухін провів 4-тий безкоштовний практичний тренінг по інформаційній розвідці для журналістів, блогерів та громадських активістів Києва. 

Цього разу на навчання до Дмитра Золотухіна (керівник проекту OSINT Academy, директор Інституту постінформаційного суспільства) зібралось приблизно 60 учасників. Мета проекту – навчити всіх бажаючих використовувати новітні технології OSINT (Open Source Intelligence  - розвідка по відкритих даних) для створення суспільно-важливого контенту, зокрема про корупціонерів та політиків, для розпізнавання «фейків», неправдивої інформації окремих ЗМІ тощо.

Загалом за період лютий-травень 2016 р. у Києві пройшло 4 тренінги, які відвідало понад 200 бажаючих. Окрім журналістів, волонтерів, громадських активістів та блогерів, високим попитом OSINT-техніки користуються у юристів, PR-фахівців, працівників силових структур. Цікавість до інформаційної розвідки виявили студенти НАУ факультету Телекомунікації та захисту інформації, а також представники бізнесу. Згідно даних оброблених анкет «зворотного зв’язку» навчального проекту, на питання «Що виявилось найцікавішим на навчанні?» переважна більшість вказувала: «Демонстрація дослідження конкретної людини» та «Інструменти розвідки у соціальних мережах».      

Тренінги по медіа-розвідці та OSINT-технікам проводяться в рамках соціального освітнього проекту OSINT Academy і вже відбулися в 11 містах України для понад 600 учасників (звіти).

«Успішним результатом проекту для нас не є висока кількість відвідувачів тренінгів, натомість ми маємо надію на появу більшої кількості професійних журналістських розслідувань в Україні, - зауважив Дмитро Золотухін, - Це стосується не лише боротьби з російською агресією та появою фейків, що створює пропаганда РФ. Я особисто буду радий бачити, що передані знання стануть в нагоді та додадуть професіоналізму нашій журналістиці у сфері розслідування корупційних схем. Більшість користувачів Інтернету навіть на замислюється над можливостями, які постають перед ними у сфері практичних інструментів перевірки та пошуку інформації».      

Довідка

Всеукраїнський освітній проект OSINT Academy організований Інститутом постінформаційного суспільства за сприяння фонду European Endowment For Democracy та Міністерства інформаційної політики України.

Контакти:

Дмитро Золотухін, керівник проекту

postinfo.society@gmail.com

380 67 216 77 33

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-