Художня література: Розетка презентувала найбільш очікувані новинки

Художня література: Розетка презентувала найбільш очікувані новинки

Укрінформ
Анонси найочікуваніших книг року і новинки, що були видані в минулому році, презентував українцям інтернет-гіпермаркет Rozetka.ua.

У країнах Заходу популярні книжки починають активно продаватися задовго до виходу. У нас ця тенденція поки не набула такого поширення. Українські читачі також не втрачають можливості розглянути багатообіцяючі літературні новинки і спланувати, які з них потраплять на полиці домашньої бібліотеки.

Нова книга «Похований велетень» Кадзуо Ісігуро, британського письменника японського походження, вже отримала масу схвальних відгуків. Події твору відбуваються в середньовічній Англії, оповитої містичним туманним ореолом. Однак уся ця атмосфера — лише можливість поговорити про речі. Це пам'ять і цілюще забуття, життя після війни, і, звичайно, любов. Тим, кому ще не знайомий тонкий стиль автора, варто почати з твору «Залишок дня», удостоєного Букерівської премії.

Недавно виданий в Україні твір видатного турецького письменника, лауреата Нобелівської премії з літератури, Орхана Памука «Мої дивні думки», як і інші твори автора — «Будинок тиші», «Музей невинності», «Нове життя», «Сніг», — зворушливий, трохи сентиментальний та просякнутий сумної поетичністю Стамбула.

Перуанець Маріо Варгас Льоса більше 50 років підкорює вершини літератури. Багатьом він знайомий по бешкетним, витонченим, їдким або гірким, але незмінно вишуканим творам: «Розмова в Соборі», «Тітонька Хулія і писака», «Похвальне слово мачусі», «Зошити дона Рігоберто». Недавно видано його новий роман «Скромний герой».

У лютому «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» випустила нев'янучу «Ромео і Джульєтта» Вільяма Шекспіра у перекладі Юрія Андруховича. Особливістю видання стали чудові ілюстрації Владислава Єрка.

Новий кримінальний роман Роберта Гелбрейта «Кар'єра зла» цінний вже тим, що під цим псевдонімом видає свої книги Джоан Роулінг. Перша з серії, «Поклик зозулі», була прийнята дуже доброзичливо і відразу після розкриття авторства піднялась у рейтингах до захмарних висот. Не менший інтерес викликало продовження під назвою «Шовкопряд».

Та ж Джоан Роулінг, вже під своїм ім'ям, створила одну з найпомітніших новинок, сценарій п'єси «Гаррі Поттер і прокляте дитя», вихід якої очікується влітку. Нашим шанувальникам чарівної літератури доведеться почекати перекладу. Справжніх фанатів можуть втішити книги «Квідич крізь століття», «Казки барда Бідла», «Фантастичні тварини і місця їх проживання».

Серед новинок очікується поява книги «Закон про дітей» Іена Мак'юена. Як завжди, автор простими словами розповідає про складні моральні питання. Йтиметься про суперечність між релігійними переконаннями батьків і надання дитині медичної допомоги. Варто прочитати і інші твори автора: «Дитя в часі» або «Сонячна».

Австралієць Річард Фленаган представив в цьому році сумну і важку річ про тяготи військового полону «Вузька дорога на крайню північ». Привід для роздумів любителям художньої літератури надасть також збірка оповідань українського письменника Андрія Любки «Кімната для печалі».

Великий вибір літератури представлений в новому книжковому відділі інтернет-магазину «Розетка». Тут можна відшукати як найсвіжіші твори, так і перевірену класику. За допомогою сортування можна швидко відшукати новинки або популярні твори.

Більш детально — на B2Blogger.com.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-