Новий футбол від ФІФА. Інфографіка

Новий футбол від ФІФА. Інфографіка

Укрінформ

Футбол є найконсервативнішим видом спорту: його правила практично не змінювалися з 1863 року.  Проте подію, яка відбулась на початку березня 2016-го можна вважати історичною - Міжнародна рада футбольних асоціацій (IFAB) та Міжнародна федерація футбольних асоціацій (FIFA) внесли цілих 94 поправки до непорушних правил "гри мільйонів".

Відтак Укрінформ підготував інфографіку про зміни у футбольних правилах.

Повний список цих коригувань буде оприлюднено пізніше, але вже нині ФІФА називає ці зміни наймасштабнішими за останні 130 років. Вони вступлять у силу з 1 червня поточного року. У Міжнародній федерації футбольних асоціацій також акцентують на тому, що поправки "грунтуються на здоровому глузді та задоволенні потреб сучасної гри".

Ось деякі з цих змін:

  • Після стартового свистка м'яч може бути направлений у будь-який бік, а не лище вперед:
  • Футболісту, на якому сфолив суперник, тепер не обов'язково буде залишати поле для отримання медичної допомоги (раніше це давало команді, що порушила правила, чисельну перевагу);
  • Командам дозволено у додатковий час (екстратайм) проводити четверту заміну;
  • Скасовано так зване "потрійне покарання" гравця. Раніше за фол останньої надії арбітр призначав пенальті, а винний футболіст, крім того, отримував червону катрочку і автоматично - подальшу дискваліфікацію;
  • Введення відеоповторів у футболі. Використовуватимуться у разі спірного взяття воріт, призначення пенальті (головний суддя може переконатися, чи було порушення у штрафному майданчику), для прийняття рішення про покарання гравця (видалити або попередити його).

Цікаві факти про відеоповтори:

  • Угорський суддя Віктор Кашшаї скасував гол Марко Девича у ворота збірної Англії на Євро-2012. "Неофіційний" відеоповтор тоді показав, що захисник Джон Террі не врятував англійців - м'яч перетнув лінію британських воріт. Але Україна, на жаль, не вийшла із групи.
  • У плей-оф до чемпіонату світу 1998 року норвезький арбітр не зарахував чистий другий м'яч у хорватські ворота динамівця Віталія Косовського. Рахунок міг стати 2:0 на користь нашої команди, але в підсумку - 1:1. На ЧС до Франції поїхали балканці.

Мирослав Ліскович, Ігор Любшин, Юрій Щербак

З приводу придбання інфографіки звертайтесь за телефоном (044) 279-40-06 або пишіть на market2@ukrinform.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-