Сноуден завів собі Twitter-аккаунт

Сноуден завів собі Twitter-аккаунт

Укрінформ
Колишній співробітник американського Агентства національної безпеки Едвард Сноуден завів собі Twitter-аккаунт.

Про це повідомляє Reuters.

Як повідомляє видання, Twitter- аккаунт має просту назву snowden. Протягом години він зібрав понад 170 тис фоловерів, а сам зафоловив свого екс-роботодавця Агентство національної безпеки. У першому твіті, який зібрав 25 тисяч репостів, Сноуден написав "Ви мене чуєте?". Також він обмінявся твітами з відомим астрофізиком Нілом деГрасом Тайсоном.

Як повідомлялося, нещодавно Сноуден розкритикував Росію за придушення свободи в інтернеті і втручання в особисте життя громадян, заявивши, що планує залишити країну.

Нагадаємо: в червні 2013 року Едвард Сноуден передав газетам Washington Post і Guardian серію секретних матеріалів про програми стеження спецслужб США і Великобританії в Інтернеті. Будучи вимушеним залишити США, він зупинився в Гонконгу, проте після натяку про небажаність його подальшого перебування в Спеціальному адміністративному районі КНР вилетів до Москви, маючи намір послідувати далі в одну із західних країн. Після численних відмов і багатоденного перебування в московському аеропорту він звернувся до російської влади і в серпні 2014 року отримав дозвіл на проживання в РФ. На батьківщині Сноудена заочно обвинуватили в шпигунстві і викраданні державної власності, за що йому може загрожувати до 30 років тюремного ув’язнення або навіть смертна кара.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-