Штайнмайєр: Перемир'я на Донбасі діє, але розслаблятися не можна

Укрінформ
Перемир'я у зв'язку з початком нового навчального року в Україні - знак обнадійливий, але «паростки надії» дуже легко можуть бути розтоптані.

Так міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр прокоментував у середу припинення вогню в східній Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Перемир'я, яке діє із вчорашнього дня, й істотне зменшення боїв уздовж лінії фронту є обнадійливим знаком на початку навчального року, що дає школярам і їх сім'ям з обох сторін надію", - заявив Штайнмайєр.

При цьому глава німецького МЗС зауважив, що "не вперше ніжні паростки надії швидко починають топтатися зацікавленими сторонами". Він закликав сторони і надалі дотримуватися перемир'я. Реальна деескалація стала б важливим імпульсом у справі реалізації Мінських угод, наголосив міністр.

Читайте також: В ОБСЄ так і не побачили повноцінного перемир'я на Донбасі з 1 вересня

За словами Штайнмайєра, зараз не можна розслаблятися, оскільки важливо якнайшвидше завершити вже давно погоджене рішення про відведення легких озброєнь і продовжити політичні переговори.

"Успішне перемир'я і прогрес, досягнутий у галузі безпеки, є ключем до вирішення конфлікту", - наголосив німецький дипломат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-